به گزارش ازناخبر به نقل از سفیرافلاک، محمد بوربور جوان خوش ذوق و کارآفرین لرستانی است که با تأسیس تعاونی صنایع دستی ماندگار برای ۱۸ نفر به طور مستقیم اشتغالزایی کرده و عناوینی از قبیل کارآفرین برتر، تعاونگر برتر و صادرکننده نمونه استان لرستان را از آن خود کرده است.
تولیدات چرمی این شرکت که کاملاً طبیعی و دست ساز است با برند «ماندگار» در سراسر کشور و حتی خارج از کشور به فروش میرسد، وی از معدود تولیدکنندگانی است که در شرایط کرونا نهتنها با چالش و رکود مواجه نشد بلکه با قدرت به تولید و صادرات محصولات میپردازد.
محمد بوربور از سال ۸۵ فعالیت خود را در شهرستان بروجرد آغاز کرد و امروز با تولید هزار و ۸۰۰ نمونه محصول توانسته جایگاه خود را در بازارهای بینالمللی تثبیت کند و در بحث برندسازی و بستهبندی تولیدات خود گامهای مثبتی بردارد که تا پیش از آن در تمام استان بیسابقه بوده است.
*از کجا شروع کردید و ایده چرمدوزی چگونه به ذهن شما رسید؟
۱۶ سالگی وارد بازار کار شدم، قبل از آن کارگر ساختمانی بودم و در کنار کارگری فتوشاپ و اپلیکیشنهای گرافیکی کامپیوتر تدریس میکردم، چون علاقه زیادی به کارهای گرافیکی داشتم. در بازه سنی ۱۳ تا ۱۶ سالگی با فراز و نشیبهایی که پشت سر گذاشتم تجربیات خوبی کسب کردم و سال ۸۴ در رشته کامپیوتر دانشگاه تهران قبول شدم.
پدرم علاقه داشت ادامه تحصیل بدهم اما به صورت مخفیانه درس را کنار گذاشتم و به سمت هنر سراجی رفتم، چون در استان لرستان کسی را در این زمینه سراغ نداشتم در تهران ماندم. استاد فوقالعاده سختگیری داشتم که بعد از شش ماه درگذشت ولی من به فعالیت خود در حوزه سراجی سنتی ادامه دادم.
*جایگاهی که امروز دارید را چگونه به دست آوردید؟
با افتخار هیچوقت گذشته خود را فراموش نمیکنم و حتی موفقیت امروزم را مدیون گذشتهام میدانم چون بنده از هیچ کاری حتی کارگری و نظافت سرویس بهداشتی دریغ نکردم به همین دلیل اولین چیزی که در من از بین رفت غرور بود؛ در واقع این غرور سمی بود که باید آن را از زندگی خود حذف میکردم. با افتخار، تنها لری هستم که از حمالی و کولبری به درجه تجارت رسیدم و توانستم برای لرتباران و هم استانیهای عزیزمان خدمتی انجام دهم.
*چه دستاوردها و موفقیتهایی در حوزه صنایع دستی داشتهاید؟
بعد از گذشت ۱۴ سال فعالیت هنری به دو درجه استادی در حوزه صنایع دستی رسیدم و در جشنواره فجر چندین سال رتبه نخست را کسب کردم. سال ۸۷ به لرستان برگشتم تا دین خود را ادا کنم چون متأسفانه استان ما نرخ بیکاری بالایی دارد بنابراین به زادگاه خود یعنی شهر بروجرد آمدم و سال ۹۰ به عنوان کارآفرین برتر شناخته شدم و برای ۱۸ نفر که همگی از بیماران سرطانی، بهبودیافتگان از سرطان، افراد بد سرپرست و معلول ناتوان جسمی بودند شغل ایجاد کردم.
تعاونی تولید محصولات چرم و پوست صنایع دستی ماندگار را که تأسیس کردم در ابتدا به صورت سفارشی و به درخواست مشتریان خاص تولید انجام میدادیم ولی بعد با گسترش فعالیتها به تولید انبوه رسیدیم. در بخش طراحی و ساخت کیفهای چرمی بزرگترین تولیدکننده کد شیما هستیم.
کد شیما به محصولی اختصاص داده میشود که یک بار طراحی میشود و به صورت انحصاری در اختیار همان طراح است که با وجود برندهای بزرگ در مملکت بنده این افتخار را برای مردم لرستان به دست آوردم.
در شرکت تعاونی صنایع دستی ماندگار تمام محصولات بدون استفاده از هرگونه ابزار آلات صنعتی تولید میشوند و ارزش بر افزوده محصول بالغ بر ۳۰۰ برابر است درحالی که در صنعت نفت یا پتروشیمی چنین ارزش افزودهای نداریم که بخواهد از نظر تولید با یک آورده بسیار پایین، چنین خروجی فوق العادهای داشته باشد.
چرم و مواد اولیه ما از ایتالیا و ترکیه وارد میشود سپس با کار کردن روی آنها، ایدهها و طراحیهای نویی که متناسب با رنگ سال باشد را انتخاب میکنیم و با توجه به اینکه برای تولیداتمان از متریالهای سوپرممتاز استفاده میشود، در دوران کرونا به لطف خداوند بهترین شرایط زندگی برایم رقم خورد، با اینکه دو هزار کارگاه چرم در کشور تعطیل شد اما تولید ما همچنان رو به افزایش است.
*چه تولیداتی دارید؟
محصولات ماندگار شامل هزار و ۸۰۰ محصول تماما طبیعی و دست ساز است که صفر تا صد محصول با دست انجام میشود، اگر یک کیف دست ساز چرم در کشور ما ۸۰۰ تومان فروخته شود در کشورهای اروپایی مثل آلمان بالغ بر ۸۰۰ یورو به فروش میرسد که این نوسان قیمت نشان میدهد ما در استان چه فرصت و پتانسیلی را تاکنون از دست دادهایم. نمونههایی که در مجموعه صنایع دستی ماندگار تولید میشود تمام مراحل آن از ایده تا محصول نهایی از همین مجموعه نشات میگیرد و از تولیدات دیگران کپیبرداری نمیکنیم.
در بخش زنان بالغ بر ۸۰۰ نمونه کار داریم اما محصولات مربوط به آقایان، محصور و محدود است؛ از دیگر محصولات ما کولههای چرم گاوی و طرح کروکودیلی است که قیمت این کار در اروپا حدود هزار و ۱۰۰ یورو است که طرح و پیاده سازی روی شناسنامه کوله به اسم لرستان به ثبت رسیده و در سریعترین زمان ممکن صنعت چرم به اسم لرستان شناخته خواهد شد.
*مهمترین چالش پیش روی صنعت چرم چیست؟
در کشور ما ضعف بزرگی در صنعت دستساز بیداد میکند و آن هم بخش بستهبندی است که خوشبختانه از سال گذشته واحد بستهبندی را احداث کردیم بهطوری که کمپانیهای بزرگ کشور وقتی قصد دارند به مهمانان خارجی خود یادگاری و هدیهای تقدیم کنند از محصولات ما استفاده میکنند.
در استان لرستان ۴۸ رشته صنایع دستی وجود دارد که با همین تعداد میتوانیم کل سیستم اقتصادی مملکت را تغذیه کنیم. متأسفانه همین چرمهایی که ما وارد میکنیم از استان لرستان صادر میشوند و به قیمت فوق العاده ناچیز و حتی دور ریز به کشورهای خارجی ارسال میشوند بعد ما باید به ایتالیا برویم و با یورو و قیمت گزاف، آنها را وارد کنیم و با این کار سبب خروج ارز از کشور شویم و همه این مشکلات به این دلیل است که در این رشته دلسوز نداریم.

*چشم انداز و هدف نهایی شما چیست؟
درحال حاضر دو مجموعه چرم و بستهبندی داریم که بالغ بر ۱۸ نفر به صورت مستقیم در آنجا مشغول به فعالیت هستند. نسبت به اهدافی که دارم فعلاً ۳۰ درصد جلو رفته ام؛ شاید برخی فکر کنند که صادرکننده نمونه هستم و چه چیزی از این بهتر که تولیدات ما در چند کشور به فروش میرسد اما این برای من خوشایند نیست؛ زمانی میتوانم خود را فردی موفق بدانم که حداقل در ۵۰ درصد اشتغالزایی استان سهم داشته باشم.
مانع مهمی که سد راه پیشرفت جوانان شده این است که درک مشترکی میان کارمند و کارفرما وجود ندارد چون هر کدام دیدگاه خاص خود را دارند؛ نبودن زبان قابل فهم بین دو قشر، هزاران مشکل را ایجاد کرده است؛ وقتی مثبتنگری کنیم جامعه اصلاح میشود، به همین دلیل هیچگاه اهل گله و شکایت و نالیدن از شرایط موجود نبودم.
انتهای پیام/
Thursday, 8 June , 2023