موج انقلاب اسلامی سد بی‌سوادی را شكست/نرخ باسوادی در لرستان به 92.78 درصد رسید

به گزارش ازناخبر به نقل از سفیرافلاک، قیاس شرایط قبل و بعد از انقلاب، انسان را متحیر می کند، در شرایطی که رفاه و امکانات و دسترسی به ابتدایی ترین امکانات برای بسیاری از مردم امکان پذیر نبود، در خاندان پهلوی ریخت و پاش ها و اشرافی زندگی کردن موج می زد، حکومتی که بی توجه به شرایط و رسیدگی به مردم تنها به دنبال اهداف و منافع خودش بود.

کشور در آن روزها در بخش های درمان، آموزش، خدماتی، بهداشتی و راه با مشکلات فراوانی همراه بود به طوری که رفع این مشکلات در حکومت پهلوی جایگاهی نداشت و آنقدر حواشی در این حکومت زیاد بود که رفع مشکلات مردم که باید در اولویت قرار می گرفت، فراموش شده بود.

پیروزی انقلاب و فراهم شدن تحصیل حتی در دورترین روستاها

خیز مردم ایران برای سرنگون کردن حکومت پهلوی، اولین گام برای استقلال در کشور بود تا با روی کار آمدن حکومتی اسلامی همه مردم حتی در دورترین نقاط کشور به امکانات دسترسی داشته باشند.

به یُمن پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پیشرفت های زیادی در بخش های مختلف ایجاد شد تا جایی که امروز در عرصه های مختلف ایران رتبه برتر را دارد و در این ۴۲ سالی که از پیروزی انقلاب می گذرد، هر روزی موفقیت بیشتری را کسب می کند.

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اسلامی حدود ۴۷ هزار مدرسه در کشور وجود داشت و بسیاری از دانش آموزان مناطق محروم به دلیل نبود مدرسه از تحصیل بازمی مانند اما به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران امروز بالغ بر ۱۱۰ هزار مدرسه در کشور وجود دارد که بیش از ۱۵ میلیون دانش آموزان در سه مقطع تحصیلی مشغول به تحصیل هستند.

با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، عرصه برای پیشرفت در مسیر علمی باز شد تا جایی که امروز دانش آموزان ایرانی در المپیادها و مسابقات علمی در جهان رتبه های برتر را کسب می کنند و جوانان این سرزمین و نخبگان در عرصه علمی آنچنان بر قله موفقیت ایستاده اند که بسیاری از کشورها دچار حیرت شده اند.

تحولی عظیم در حوزه علمی کشور

دانشمندان زیادی در طول این سالها در کشور توانستند اقداماتی اساسی و تحولی شگرف را در بخش علمی را به نمایش بگذارند که نمونه آن پیشرفت ایران در عرصه انرژی هسته ای و دیگر بخش هاست.

امروز شرایط برای تحصیل دانش آموزان در دورترین مناطق روستایی و عشایری فراهم شده و دانش آموزان مستعد زیادی از همین نقاط با حرکت در مسیر علم و دانش، پس از سالها تحصیل تحول می آفرینند.

استان لرستان از جمله استان هایی است که در این سالها در بخش علمی پیشرفت های زیادی داشته و فضای آموزشی برای تحصیل دانش آموزان در مناطق مختلف فراهم شده است و امروز بیش از ۳۶۰ هزار دانش آموز در این استان مشغول به تحصیل هستند.

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تعداد مدارس در استان لرستان هزار و ۶۸ مدرسه بوده اما امروز چهار هزار و ۲۰۱ مدرسه شهری و روستایی وجود دارد، همچنین تعداد باسوادان ۱۰ تا ۴۹ سال، قبل از انقلاب حدود ۴۷ درصد بود اما تعداد باسوادان در این رنج سنی هم اکنون در استان ۹۶ درصد است که نشان از حرکت موفق در مسیر علمی و سوادآموزی دارد.

وجود ۹۳۸ مدرسه ابتدایی روستایی با کمتر از ۱۰ دانش آموز

رقیه معتمدی معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: تلاش های لازم برای تحصیل دانش آموزان در استان فراهم شده به طوری که امروز در استان ۹۳۸ مدرسه روستایی با جمعیت ۱۰ نفر و کمتر از ۱۰ دانش آموز وجود دارد.

وی افزود: همچنین ۳۹ مدرسه یک و دو نفره وجود دارد که چهار  مدرسه دارای یک دانش آموز و ۳۵ مدرسه با دو دانش آموز فعالیت می کنند.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه بالغ بر ۱۸۴ هزار دانش آموز ابتدایی در استان مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: شرایط تحصیل به گونه ای فراهم شده که همه دانش آموزان بتوانند آموزش های لازم را کسب کنند و فرقی ندارد این دانش آموزان در شهر باشند یا روستا و یا مناطق عشایری، بلکه هدف این است که همه دانش آموزان تحصیل خود را ادامه دهند.

عزم جدی برای ایجاد محیط آموزشی

نصراله بازگیران معاون آموزش و پرورش لرستان گفت: ۱۳۵۸ واحد آموزشگاهی در مقطع متوسطه اول و دوم در استان لرستان وجود دارد که دانش آموزان در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: در مقطع متوسطه اول ۲۴ مدرسه با تعداد ۹ تا ۱۹ دانش آموز و ۶۲ آموزشگاه با تعداد پنج تا ۲۰ دانش آموز در روستاها فعالیت دارند.

معاون آموزش و پرورش لرستان خاطرنشان کرد: همچنین در مقطع متوسطه دوم ۳۳۹ مدرسه با تراکم کمتر از ۵۰ دانش آموز وجود دارد و تلاش شده تا شرایط برای تحصیل دانش آموزان در مقاطع متوسطه اول و دوم فراهم شود.

بازگیران افزود: در برخی از موارد به دلیل نبود شرایط، دانش آموزان قادر به ادامه تحصیل در مقطع متوسطه نبودند اما در این سالها ساخت مدرسه و فراهم کردن محیط آموزشی به صورت جدی در دستور کار بوده تا جایی که دانش آموزان بعد از طی کردن مقطع ابتدایی، وارد متوسطه شوند و درس خود را ادامه دهند.

نرخ باسوادی در استان بیش از ۹۲ درصد است

علی جودکی معاون سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک گفت: در حال حاضر نرخ باسوادی در استان ۹۲٫۷۸ درصد است در حالی که این رقم قبل از انقلاب ۴۴ درصد بوده است.

وی افزود: همچنین نرخ باسوادی در کشور ۴۷ درصد بوده که با پیروزی انقلاب شرایط برای افزایش سطح سواد در جامعه هدف ۱۰ تا ۴۹ سال فراهم شد.

معاون سواد آموزش آموزش و پرورش لرستان خاطرنشان کرد: به طور متوسط سالانه یک درصد از جامعه هدف در استان به جمعیت باسوادان اضافه شده که این یکی از دستاوردهای مهم پیروزی انقلاب است.

حالا با گذشت چند دهه از انقلاب اسلامی ایران، همچنان شاهد جهش های علمی هستیم، موفقیت دانش آموزان و دانشجویان در رشته های مختلف بسیار چشمگیر است و از دل مدارس و دانشگاه ها، نخبه ها و دانشمندانی برخاستند که امروز توان علمی خود را به رخ دنیا می کشند.

انتهای پیام/