انتقال خطوط مخابراتی به دورترین نقاط لرستان/تحولی بزرگ در حوزه ارتباطات ایجاد شد

به گزارش ازناخبر به نقل از سفیرافلاک، یکی از ابزارهای مهم در انتقال پیام و اطلاع رسانی، تلفن است که در کنار آن تلویزیون و رادیو هم از دیگر وسایل ارتباطات محسوب می شدند، تا پیش از این ابزارهای ارتباطی، تلگراف و نامه برای انتقال پیام نقش مهمی داشت اما رفته رفته تلفن با شرایط خاصی برای برقراری ارتباط به میان آمد.

در برخی از شهرها باجه های تلفن عمومی ایجاد شده بود و تعداد اندکی از خانواده ها تلفن ثابت داشتند این در حالی بود که روستاهای زیادی از داشتن این ابزار ارتباطی محروم بودند.

افزایش خطوط ارتباطی، دستاوردی از انقلاب

تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در کشور حدود ۸۰۰ هزار خط تلفن ثابت وجود داشت که بسیاری از تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز این وسیله ارتباطی از خارج کشور وارد می شد.

وضعیت تلفن در روستا ها به گونه ای بود که تنها حدود ۳۰۰ روستای کشور به تلفن دسترسی داشتند و آن هم تنها در برخی از مکانها و یا یک تلفن مرکزی و باجه ای در روستا وجود داشت اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، وضعیت ارتباطات متحول شد.

با پیروزی انقلاب، شرایط برای رشد و پیشرفت فراهم شد، جوانان موفق ایرانی در حوزه های مختلف وارد کار شدند تا جایی که امروز مقایسه کردن دستاوردهای انقلاب در حوزه های علمی، پزشکی، فرهنگی، هنری، خدماتی قابل قیاس با قبل از پیروزی انقلاب نیست و جهشی عظیم در حوزه های مختلف صورت گرفته است.

۵۵ هزار روستا دارای تلفن ثابت 

امروز تعداد خطوط تلفن ثابت در کشور از ۸۰۰ هزار خط به بیش از ۵۹ میلیون خط تلفن ثابت افزایش یافته و در بخش روستایی از ۳۰۰ روستا به ۵۵ هزار روستا افزایش یافته است.

در حال حاضر همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار در کشور به شبکه ارتباطی متصل هستند و علاوه بر این سایر ابزارهای ارتباطی پوشش تلفن همراه به روستاها برده شده است.

با پیروزی انقلاب و تحریم از سوی دشمنان برای واردات برخی از تجهیزات مورد نیاز در این حوزه، اما جوانان ایرانی در تخصص های مختلف با اتکا به ظرفیت ها چنان با اقتدار حرکت کردند که امروز ایران در عرصه های مختلف از جمله ارتباطات و فناوری بسیار پیشرفت کرده است.

در آن روزها که تلفن مهمترین و سریعترین راه انتقال پیام محسوب می شد، تصور اینکه روزی تلفن همراه و شرایط دیگری برای ارتباط سریع تر مهیا شود، سخت بود.

امروز پوشش تلفن همراه و اینترنت به دورترین روستاها هم رسیده و در بخش ارتباطات موبایلی بیش از ۴۴ هزار روستا تحت پوشش تلفن همراه و بیش از ۱۸ هزار روستا تحت پوشش ایرانسل قرار دارند.

همراه اول بیش از ۹۶ درصد، ایرانسل ۸۷ و رایتل ۵۸ درصد شاخص جمعیت را تحت پوشش قرار داده اند که هر ساله تعدادی بیشتری از روستاها تحت پوشش این ارتباطات قرار می گیرند.

اما در استان لرستان به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران در طول این سالها پیشرفت های بسیار عظیمی رخ داده، ارائه خدمات و امکانات برای روستاها و مناطق عشایری و تلاش برای خدمات رسانی بیشتر در عرصه های مختلف چشمگیر است.

راه اندازی ۳۵۸ هزار خط تلفن ثابت در لرستان

نبی اله شمسی فر سرپرست شرکت مخابرات استان لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: در حال حاضر ۳۵۸ هزار و ۴۲۴ خط تلفن ثابت در استان وجود دارد که در طول این سالها تعداد تلفن های ثابت در شهر و روستا افزایش یافته است.

وی با اشاره به وضعیت روستاهای دارای ارتباط افزود: دو هزار و ۷۳۳ روستا دارای ارتباط هستند و در روستاهایی که شرایط و زیرساخت ها و همچنین جمعیت هدف وجود داشته، تلفن به آن منطقه رسیده است.

سرپرست شرکت مخابرات استان لرستان تصریح کرد: در استان دو میلیون و ۱۱۵ هزار و ۸۳۰ شماره همراه اول و همچنین ۵۷ هزار و ۷۷۰ پورت ای دی اس ال وجود دارد.

بهره برداری از ۶۶ پروژه مخابراتی در دهه فجر

شمسی فر با اشاره به پروژه های دهه فجر گفت: همزمان با دهه فجر از ۶۶ پروژه و طرح مخابراتی در استان بهره برداری می شود که این پروژه ها با اعتباری بالغ بر ۸۴ میلیارد تومان در نقاط مختلف استان لرستان به بهره برداری می رسد.

وی بیان کرد: این پروژه ها شامل نصب و راه اندازی ۱۸ سایت جدید تلفن همراه و ارتقاء ۴۸ سایت همراه اول به تکنولوژی نسل سوم وچهارم تلفن همراه در سطح مخابرات منطقه لرستان است که در دهه فجر به بهره برداری می رسد.

شهاب حیدری مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات این استان اظهار داشت: در راستای توسعه ارتباطات، دستیابی به شبکه ملی اطلاعات و کاهش شکاف دیجیتالی بین مناطق روستایی و شهری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با سرمایه‌ای بالغ بر دو هزار میلیارد ریال از محل منابع طرح توسعه خدمات مناطق محروم (USO) اقدام به ایجاد سایت‌های جدید و همچنین ارتقا تکنولوژی سایت‌ها به نسل‌های پرسرعت‌تر و باکیفیت‌تر کرده است.

وضعیت مطلوب پوشش تلفن همراه در سطح استان

وی با اشاره به وضعیت مطلوب پوشش تلفن همراه در سطح استان افزود: در پروژه فاز دوم همت که در کل کشور در حال انجام است توسعه شبکه تلفن مناطق محروم برای این استان نیز در دستور کار قرار گرفت که در این زمینه احداث ۳۵ سایت جدید ارتباطی، تأمین پوشش ارتباطی برای ۵۰ روستای دیگر توسط اپراتورهای تلفن همراه و ارتقا تکنولوژی بیش از ۴۰ روستا از دیگر پروژه‌های در حال اجرا است که بیشتر سایت‌های جدید دارای پیشرفت فیزیکی خیلی خوبی بوده و در برخی موارد بتن‌ریزی و نصب دکل نیز انجام گرفته است و سایر این پروژه‌ها نیز تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهند رسید.

حیدری با اشاره به اینکه انتظار می‌رود با به اتمام رسیدن پروژه‌های فیبر نوری و همچنین تکمیل، توسعه و ارتقاء سایت‌های ارتباطی طرح توسعه خدمات محروم، تمامی نقاط استان به‌صورت صددرصدی از شبکه‌های ارتباطی بهره‌مند شوند، عنوان کرد: از جمله اقدامات انجام گرفته در این زمینه می‌توان به افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه و رسیدن به ۱۴۵ درصد در تمام نواحی، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، برقراری پوشش کامل ارتباطی در ۹۸ درصد مناطق، بهره‌مندی ۷۶ درصد از شبکه پرسرعت ارتباطی نسل چهارم اینترنت، پوشش ۹۱ درصدی روستاها از شبکه‌های ارتباطی و تجهیز ۸۲ درصد روستاها به خطوط تلفن ثابت با هدف تحقق دولت الکترونیک در استان اشاره کرد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان لرستان با بیان اینکه با افزایش قابل توجه استفاده از شبکه‌های اینترنتی، مردم به حجم، سرعت و کیفیت بالاتری نیازمند هستند، گفت: این اداره کل تمام تلاش خود را برای رسیدن به این هدف مهم انجام داده است که از جمله این اقدامات در این زمینه می‌توان به ایجاد ۵۵۲ سایت ۲G، ۴۸۰ سایت ۳G و ۴۸۰ سایت ۴G برای اپراتور اول، ۴۷۳ سایت ۲G، ۴۵۰ سایت ۳G و ۵۱۵ سایت ۴G برای اپراتور دوم، ۴۶ سایت ۳G برای اپراتور شوم، افزایش ۵۰ درصدی حجم اینترنت ورودی به استان و واگذاری بیش از ۶۷ هزار پورت اینترنت پرسرعت اشاره کرد.

انتهای پیام/