به گزارش ازناخبر به نقل از سفیر افلاک ؛ ایرج بیرانوند اظهار داشت: لرستان به واسطه اقلیم متفاوت و تنوع آب و هوایی و پوشش گیاهی مناسب ترین اقلیم برای پرورش گیاهان دارویی است و توجه به کشت گیاهان دارویی و گلخانهای علاوه بر بهبود کسب و کار موجب توسعه و رونق اقتصادی استان نیز می شود.
وی افزود: حدود هزار و ۷۰۰ گونه گیاهی در لرستان شناسایی شده که ۳۶۰ مورد آن قابلیت دارویی و درمانی دارد و لرستان یکی از ذخیره گاه های ژنتیکی و زیستگاه های طبیعی برای کشت گیاهان دارویی تبدیل شده است.
مسئول طرح و برنامه جهاد کشاورزی خرم آباد عنوان کرد: در صورت فعال بودن ستاد گیاهان دارویی استان و حمایت دولت با اعطاء یارانه و تسهیلات کم بهره، افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی در کنار احداث واحدهای صنایع فرآوری، اسانس، عصاره گیری، بسته بندی و توجه به صادرات ظرفیت ایجاد اشتغال پایدار و ثابت را برای جوانان دارد، لرستان دومین پوشش جنگلی کشور را دارد و به داروخانه سبز ایران مشهور است.
وی بیان کرد: بنابراین کشت زعفران، سیر، موسیر و سایر گیاهان دارویی با وجود صنایع تبدیلی «فرآوری، اسانس گیری و عصاره گیری» و صنایع دارویی و صنایع بسته بندی ظرفیت ایجاد اشتغال و افزایش درآمد فوق العاده ای برای استان دارد.
بیرانوند تصریح کرد: گیاهان دارویی در استان که یک گنج نهفته است با وجود توسعه کشت انواع گیاهان و صنایع فرآوری و بسته بندی با حمایت دولت از طریق اعطاء تسهیلات کم بهره و سرمایه گذاری میتواند بیش از درآمدهای نفتی برای کشور ارزآوری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: روند استفاده از داروهای گیاهی در سال های اخیر رو به افزایش بوده و در همه کشورها به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی مورد استقبال قرار گرفته است بنابراین توجه به کشت گیاهان دارویی و گلخانهای علاوه بر بهبود کسب و کار و ایجاد اشتغال پایدار موجب توسعه و رونق اقتصادی استان می شود همانطور که گفته شد بیش از هزار ۷۰۰ گونه گیاهی در لرستان شناسایی شده که بیش از ۳۶۰ مورد آن قابلیت دارویی و درمانی دارد.
انتهای پیام/
Saturday, 3 June , 2023