نقش غیورمردان لرستانی در پیروزی انقلاب/69 مبارز انقلابی آسمانی شدند


به گزارش ازناخبر به نقل از سفیرافلاک، سالها از نخستین جرقه های ایجاد حکومت اسلامی در کشور می گذشت، هر روز حکومت پهلوی ضعیف و ضعیف تر می شد و امیدها برای روی کار آمدن انقلاب اسلامی ایران بیشتر می شد تا جایی که این مهم در سال ۵۷ قوت گرفت.

در سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، امام(ره) به همراه روحانیون دیگری اقدامات قابل توجهی برای پیروزی انقلاب اسلامی ایران را انجام دادند اما در سال ۵۷ ناآرامی ها بیشتر شده بود و حکومت ضعیف بودن خود را در برابر اراده ملت می دید و سرانجام چاره ای جز تسلیم شدن و فرار نداشت.

عزم جوانان برای پیروزی انقلاب

آشوب ها و درگیری های بسیار زیادی در سراسر کشور بین مردم شرکت کننده در تظاهرات و مبارزات با نیروهای پهلوی رخ داد، در هر درگیری و قیامی چندین نفر از ملت ایران به شهادت می رسید اما مردم نه تنها ناامید نمی شدند بلکه هر روز امیدوارتر برای پیروزی انقلاب تلاش می کردند.

در شهرهای مختلف کشور درگیری های زیادی در روزهای انقلاب رخ می داد، شعارهایی برای پیروزی انقلاب و نفس های آخر حکومت پهلوی و فرار شاه از کشور در اعتراضات شنیده می شد و همه چیز مهیای پیروزی انقلاب بود.

مردم و اقشار مختلف در پیروزی انقلاب سهیم بودند، هر کدام به نوعی تلاش خود را برای پیروزی انقلاب انجام دادند از جمله استان لرستان که در دوران پیروزی انقلاب مانند همه شهرهای دیگر کشور به خیابانها می آمدند و علیه رژیم ستمشاهی شعار می دادند.

تقدیم ۶۹ شهید لرستانی در دوران انقلاب

لرستان، مردمانی غیور، شجاع و همیشه در صحنه هستند که در سال های پیروزی انقلاب، دوران دفاع مقدس و پس از آن نیز همیشه در صحنه حاضر بودند و در همه این جریانات بسیار خوب درخشیده اند.

از دیار لرستان ۶۹ نفر در جریان مبارزات و درگیری های دوران انقلاب به فیض شهادت رسیدند، شهدایی که نشان دادند برای پیروزی انقلاب تا پای جان ایستاده اند.

جوان زیادی در استان لرستان همگام با سایر جوانان شهرهای دیگر یکصدا شدند، جوانان انقلابی در آن روزها در اعتراضات و مبارزات علیه رژیم پهلوی ایستادند، پخش اعلامیه، سخنرانی ها، روشنگری مردم و … از مهمترین اقداماتی بود که غیورمردان لرستان نیز در آن روزها انجام دادند.

ترس حکومت پهلوی از آگاهی مردم

امیر علی حیدر امیری تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: یکی از مهمترین ترس های پهلوی، ترس از روشنگری مردم بود و در این میان روحانیت برای آگاه سازی مردم تمام قد ایستادند.

وی افزود: وقتی مردم متوجه شدند حکومت پهلوی نمی خواهد مردم آگاه باشند، با هدایت امام(ره) دست به کار شدند، در آن روزها برخی اعلامیه می نوشتند و این اعلامیه ها را شهر به شهر و روستا به روستا می بردند، مخفیانه جلساتی برگزار می کردند تا بتوانند در آگاهی بخشی مردم موثر باشند.

تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: افراد زیادی هم در دوران انقلاب و جریان مبارزات تبعید شدند و در دوران انقلاب حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور جان خود را تقدیم و به شهادت رسیدند.

امیری عنوان کرد: همه این اتفاقات سبب شد تا شعله پیروزی انقلاب خاموش نشود و مردم امیدوارتر وارد میدان می شدند و با پیروزی انقلاب، کمیته هایی تشکیل شد.

وی با اشاره به نقش مردم در پیروزی انقلاب گفت: مردم برای پیروزی انقلاب راه خود را پیدا کردند و امروز انقلاب همچنان وجه مردمی خود را حفظ کرده است و این مردمی بودن یکی از مهمترین ویژگی های انقلاب است.

تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: در طول این سالها دشمن تلاش کرد تا در بین مردم و نظام فاصله ایجاد کند اما مردم با حضور خود در همه جریانها نشان دادند که همیشه پشتیبان نظام هستند و خواهند بود به طوری که بعد از پیروزی انقلاب، در جنگ چندین ساله با اقتدار در صحنه حاضر بودند و امروز با گذشت ۴۲ سال از انقلاب اسلامی ایران همچنان با افتخار پشتیبان نظام هستند.

نقش مردم لرستان و عشایر در پیروزی انقلاب

امیری خاطرنشان کرد: در دوران انقلاب، استان لرستان میزبان برخی از روحانیون تبعیدی بود و آیت اله کاشانی و آیت اله مدنی به استان لرستان تبعید شدند و مردم استان میزبان خوبی برای آنها بودند و حمایت خود را از آنها اعلام کردند و از روشنگری روحانیت نیز بهره می گرفتند.

وی بیان کرد: سخنرانی های روحانیت و امام(ره) ضبط می شد و همه سخنرانی ها بعد از مکتوب شدن توزیع می شد و در واقع همه مردم به نوعی برای پیروزی انقلاب تلاش می کردند.

تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به نقش عشایر لرستان در پیروزی انقلاب گفت: در آشوب هایی که در کردستان رخ داد، عشایر لرستان به کمک آنها شتافتند و درس بزرگی به تجزیه طلبان و قاتلین مردم کردستان دادند.

امیری اظهار داشت: در سال ۵۸ عشایر لرستان در مدرسه فیضیه قم با همراهی شهید رحیمی با امام(ره) دیدار کردند. عشایر لرستان پس از آغاز جنگ تحمیلی در جنگ شرکت کردند و در قالب بسیج راهی جبهه های حق علیه باطل شدند و تعدادی از عشایر لرستان در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند.

انتهای پیام/