یک متخصص تغذیه گفت: تحقیقات علمی نشان می دهد افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری کوئید19 هستند؛همچنین ویتامین D در افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونتها و التهاب‌ها نقش دارد و می تواند شانس ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهد.

به گزارش ازناخبر به نقل از راه دانا دکتر فرزاد شیدفر دانش‌آموخته؛ با اشاره به نقش تغذیه در برابر ابتلا به کرونا گفت: ویروس کرونا در گروه بیماری های مسری طبقه بندی شده است که متاسفانه طیف وسیعی از افراد جامعه از رده های سنی و جنسیت های مختلف را مبتلا و خانواده های آنان را درگیر کرده است؛ با این وجود عوامل تغذیه ای مناسب و کارشناسانه می توانند موجب افزایش مقاومت بدن و در نتیجه در امان ماندن از این ویروس مرگبار باشند.


این دکترای علوم تغذیه در رابطه با جدید ترین یافته های علمی مرتبط با بیماری مذکور یادآور شد: جدید ترین تحقیقات علمی دانشمندان درباره کووید ۱۹ نشان می دهد که افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر در معرض ابتلا به این ویروس هستند. بنابراین به آن دسته از افرادی که از اضافه وزن برخوردارند توصیه می کنیم وزن خود را با ورزش و رژیم های ساده غذایی کاهش داده تا بدنشان به پالس های منفی و درگیر کننده این بیماری واکنش نشان ندهد. 

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به افرادی که پایبند به قرنطینه خانگی هستند، گفت: لازم است به آن دسته از شهروندانی که در قرنطینه خانگی به سر می برند توصیه کنیم که در ایام قرنطینه  از غذاهای سالم استفاده کرده و پیاده روی و فعالیت در محیط خانگی را فراموش نکنند.


دکتر شیدفر در ادامه تاکید کرد: مصرف میوه جات و سبزیجات برای به دور ماندن از بیماری کرونا بسیار مهم است چرا که میوه و سبزی با دارا بودن ویتامینهایC و مواد مغذی، خود آنتی کسیدان را تأمین و مقاومت بدن را افزایش می دهند. در مقابل غذاهای چرب و یا شیرین در اضافه وزن افراد نقش مهمی دارند و می‌توانند در ابتلای افراد به کرونا ایفای نقش کنند.


این استاد گروه علوم تغذیه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران در بخش دیگری از این گفت وگو عنوان کرد: توصیه می کنم افراد در سنین مختلف مصرف میوه جات و سبزیجات تازه را فراموش نکنند و در دستور مصرف روزانه خود قرار دهند.همچنین می توانند در این ایام از آبمیوه های طبیعی در منزل استفاده کرده و تا حد امکان  از استفاده آبمیوه های شیرین فروشگاه‌ها پرهیز کنند.

وی تأکید کرد: ویتامین D افراد باید کنترل شود، اگر دچار کمبود این ویتامین در بدن شدند با مصرف مکمل های ویتامین D زیر نظر پزشک متخصص  مصرف کنند، چرا که ویتامین D در افزایش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونت‌ها و التهاب‌ها نقش دارد و می تواند شانس ابتلا به ویروس کرونا را کاهش دهد.


دکتر شیدفر بیان کرد: مادران باردار گروه های پرخطری هستند و باید زیرنظر متخصصان بیماری های عفونی قرار بگیرند؛ همچنین افراد مسن نیز برای پرهیز از افزایش وزن، به دور بودن از یکجانشینی و پیاده روی در منزل، موجبات جذب ویتامین D را فراهم و از دریافت ویتامین ب۱۲ اطمینان حاصل کنند.

وی در خاتمه اظهاراتش تصریح کرد: هموطنان تا حد امکان ماهی تازه مصرف کنند؛ چرا که غذاهای دریایی به سبب دارا بودن اسیدهای چرب می توانند باعث کاهش التهاب شوند و مقاومت بدن را در برابر بیماری ها و نوعاً بیماری کرونا افزایش دهند. 


انتهای پیام/