به گزارش ازنا خبر به نقل از سفیرافلاک، سالهاست یکی از مهمترین دغدغه های جوانان برای ازدواج، هزینه های بالای مراسم عروسی است، مراسمی که گاهی به دلیل چشم و هم چشمی میلیونها تومان خرج برمی داشت و زوجین پس از مراسم عروسی سالهای سال قسط و قرض همین مراسم را پرداخت می کردند.
هزینه های سرسام آور و چند میلیونی ماشین عروس، دسته گل، سفره عقد، آرایشگاه، فیلمبرداری و عکسبرداری، هزینه تالار، هزینه شام و هزاران هزینه دیگر که در دل یک مراسم عروسی نهفته بود و برای هر یک از این برنامه ها ده ها میلیون تومان خرج می شد.
بسیاری از هزینه های این مراسم غیر ضروری بود اما به دلیل این که در جامعه به یک عُرف تبدیل شده بود حتما در مراسم های عروسی بعدی هم باید برگزار می شد و همین سبب شده بود تا برای برگزاری یک مراسم عروسی جوانان میلیون ها تومان هزینه کنند.
با شیوع ویروس کرونا تغییر سبک زندگی در بسیاری از برنامه ها مشهود بود تا جایی که یکی از تغییرات، برگزاری مراسم عروسی و گسترش ازدواج آسان به جای ازدواج های پر خرج و پر هزینه بود.

با پیدا شدن سرو کله کرونا، برگزاری مراسم در تالارهای عروسی به نصف ظرفیت کاهش و در برخی موارد هم تعطیل شدند و همین سبب شد تا عروس و داماد بدون هیچ مراسمی زندگی مشترک را آغاز کنند.
اگر چه کرونا روزهای تلخ و سختی را به دنبال داشت اما راهی شدن جوانان به خانه بخت بدون هیچ چشم و هم چشمی و هزینه های گزاف شاید یکی از مزایای کرونا بود.
زندگی مشترک بدون رسم و رسوم پر هزینه
یکی از دغدغه های جوانان برای آغاز زندگی مشترک، تهیه جهزیه بود، با بالا رفتن قیمت کالاها و لوازم خانگی تهیه جهیزیه برای بسیاری از خانواده مشکل بود و برای یک جهیزیه ساده باید ده ها و یا صدها میلیون تومان هزینه شود.
ست کردن لوازم اولیه زندگی برای زوج جوان و این که همه لوازم چه ضروری و چه غیر ضروری باید در جهیزیه عروس باشد معضلی بود که خانواده های زیادی با آن درگیر بودند.
فقط به رسم این که همه چیز باید در جهیزیه عروس باشد، کالاها و لوازم غیر ضروری هم تهیه و بابت آن میلیونها تومان هزینه می شد تا مبادا در مراسم جهیزیه بینی، یک قلم کم باشد.
بعد از تهیه این جهیزیه با هزار قسط و قرض، مراسم جهاز بینی که تنها مراسمی با چشم و هم چشمی بود برگزار می شد و فامیل و خانواده همسر از وسایل و کالاها دیدن می کردند که به همین دلیل خانواده عروس سعی می کردند بهترین کالاها با برندهای لوکس را تهیه کنند.
با توجه به قیمت های بالای لوازم خانگی، در این روزها که بسیاری از زوجین بدون مراسمی خاصی زندگی خود را آغاز می کنند، مراسم جهاز بینی برگزار نمی شود و همین سبب دور شدن چشم و هم چشمی شده است.
اگرچه قیمت بالای لوازم خانگی همچنان کمر شکن است اما نبود برخی از مراسم سبب شده تا برای تشکیل زندگی مانند گذشته سختگیری صورت نگیرد و همان اقلام ضروری تهیه گردد.
کرونا، فرصتی برای ترویج ازدواج آسان
فریبا احمدی جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: یکی از عوامل بالا رفتن سن ازدواج در جوانان، هزینه های بالای مراسم عروسی بود که با شیوع کرونا بسیاری از جوانان و زوجینی که نامزد بودند بدون مراسم زندگی مشترک را آغاز کردند.
وی افزود: تجملات در آغاز زندگی مشترک سبب شده بود تا بسیاری از زوجین سالها عقد بمانند و توانایی برگزاری این مراسم را نداشته باشند اما در واقع با شیوع کرونا زوجین زیادی بدون تجملات و تشریفات زیر یک سقف رفتند.

این جامعه شناس تصریح کرد: در حالی که میلیون ها تومان برای برگزاری یک مراسم عروسی صرف می شد در این ایام زوجین می توانند این هزینه ها را برای زندگی مشترک در نظر بگیرند و سرمایه ای برای زندگی آنها باشد.
احمدی عنوان کرد: در واقع با این روش ازدواج آسان در بین زوجین رواج یافته که انتظار می رود زندگی های مشترک به دور از تجملات و هزینه های سرسام آور آغاز شود تا این گونه آمار ازدواج افزایش یابد.
وی بیان کرد: وقتی آمار ازدواج افزایش یابد به دنبال آن آمار فرزند آوری و جمعیت هم افزایش می یابد و می تواند از بحران کاهش جمعیت جلوگیری کند.
لزوم تسریع در پرداخت وام ازدواج جوانان
سید موسی خادمی استاندار لرستان گفت: در نیمه اول امسال بیش از پنج میلیارد تومان تسهیلات ازدواج در استان در نظر گرفته شده که از ۱۶ هزار و ۴۰۲ متقاضی این تسهیلات تاکنون ۱۰ هزار و ۹۸ زوج وام ازدواج دریافت کرده اند.
وی افزود: در مجموع حدود ۶۷ درصد زوجین لرستانی تسهیلات ازدواج دریافت کرده البته با توجه به میانگین پرداخت تسهیلات ازدواج در کشور که حدود ۶۲ درصد است استان لرستان در این زمینه بالاتر از میانگین کشوری عمل کرده و در رتبه ۱۳ قرار دارد.
استاندار لرستان با تاکید بر تسریع در پرداخت وام ازدواج افزود: با تلاش بیشتر و افزایش سرعت در روند پرداخت تسهیلات، مابقی اعتبارات در چند ماه آینده به متقاضیان پرداخت شود.
کمکی به رنگ خوشبختی
با شیوع کرونا موج همدلی و کمک به نیازمندان در کشور به اوج خود رسید، تهیه وتوزیع بسته های معیشتی، لوازم التحریر، ماسک و مواد ضدعفونی در این ایام توسط نیکوکاران، بسیجیان، سپاه و سایر نهادها انجام شد.
مریم سپهوند مسئول بسیج جامعه زنان لرستان اظهار داشت: از ابتدای شیوع کرونا، بسیج جامعه زنان در کنار سایر گروه ها تلاش هایی برای تهیه و توزیع بسته های معیشتی و بهداشتی در بین نیازمندان نموده است.
وی افزود: در مراحل گذشته کمک مومنانه بسته های معیشتی، لوازم التحریر و بهداشتی توزیع شد و در این مرحله ۳۵ جهیزیه تهیه و در بین نوعروسان نیازمند لرستانی توزیع می شود.
مسئول بسیج جامعه زنان لرستان تصریح کرد: برای تهیه این جهیزیه ها بیش از ۷۰۰ میلیون تومان هزینه شده که این برنامه با کمک خیرین و بسیجیان انجام و به نوعروسان اهدا می شود.
خرید و فروش لوازم خانگی حدود ۸۰ درصد کاهش یافت
منوچهر اسبکوه رئیس اتاق اصناف لرستان در گفتگوباخبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: با افزایش قیمت لوازم خانگی، قدرت خرید کاهش یافته و خرید و فروش لوازم خانگی حدود ۸۰ درصد نسبت به سال گذشته کمتر شده است.
وی افزود: فروشندگان برای هر قلم بزرگ از لوازم خانگی مانند یخچال، گاز، تلویزیون می توانندهفت درصد بالاتر از قیمتی که به دست فروشنده می رسد را بفرشند اما وقتی خود شرکت اقلام را با قیمت بالا عرضه می کند قطعا همین اقلام با قیمتی بیشتر به دست مصرف کننده می رسد.
اسبکوه تصریح کرد: وقتی قیمت کالایی افزایش می یابد به این معنا نیست که فروشنده گرانفروشی می کند بلکه خود اقلام گران به دست فروشنده می رسند و گران هم عرضه می شود.
رئیس اتاق اصناف لرستان عنوان کرد: بیش از ۹۵ درصد واحدهای عرضه لوازم خانگی طبق قیمت های مصوب کالا را عرضه می کنند البته تعداد بسیار اندک و معدودی هم ممکن است گرانفروشی کنند که در صورت مشاهده برخورد می شود.
وی بیان کرد: کاهش خرید و فروش لوازم خانگی سبب شده تا برخی از صنف های لوازم خانگی تغییر شغل دهند و واحد خود را به صنفی دیگر تبدیل کنند.
با همه این تفاسیر و گرانی لوازم خانگی و هزینه های بالا، زندگی های مشترک را می توان با کم کردن هزینه ها و به دور از چشم و هم چشمی آغاز کرد، زندگی هایی که در این ایام کرونا بسیار ساده برگزار می شوند. این ایام فرصتی است تا بار دیگر ازدواج های آسان و بدون تشریفات و تجملات در بین جوانان ترویج داده شود.
انتهای پیام/
Sunday, 2 April , 2023