مریم سلیمانی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت و درمان ازنا در گفتگو خبرنگار ازناخبر درباره تغذیه در دوران کرونا اظهارداشت :مراقبتهای تغذیه ای برای کاهش احتمال ابتلا به ویروس کرونا یا کاهش عوارض ناشی از آن، در جریان ابتلا به این ویروس و دوران نقاهت ضروری است.
وی افزود: اگر فردی به کرونا مبتلا شود با توصیههای تغذیهای صحیح می تواند روند بهبودش را سریعتر طی کند.
سیلمانی عنوان کرد : البته یادآوری این نکته که استفاده ازماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی فراموش نشود بسیار مهم است
وی با بیان اینکه اگر شخصی به کرونا مبتلا شد کمکش کنید تا بیماری او بهبود یابد گفت : یکی از دلایل طولانی شدن و یا مرگ و میر این بیماری نداشتن اطلاعات کافی در این زمینه است .
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت و درمان ازنا تصریح کرد: اکثر کسانی که به کرونا مبتلا از این روش ها ی تغذیه ای استفاده کرده و سلامتی شان را به دست آورده اند
مبتلایان روزی دوبار آب ولرم با نمک غرغره کنند، همچنین کسانی که دچار اسهال می شوند بهتراست از اب زیاد و دمنوش زیاد استفاده کنند و اجازه داده شود کم ابی بدن بدین طریق برطرف شود و بیماری از این طریق سریعتر دفع از بدن خارج شود .
سلیمانی عنوان کرد : مبتلایان به کرونا از نوشابه در وعده های غذایی خود استفاده نکنندو غذای چرب و سرخ کردنی را حذف کرده ودر غذاهایی که آماده می شود ترجیحا روغن زیتون استفاده کنند واگردسترسی به روغن زیتون نداشت، از روغن به مقدار کم استفاده شود.
این کارشناس تغذیه افزود: سبزیجات تازه حتما استفاده شود که خوردن ریحان به شدت در این دوران مفید است و ضعف بدن را کاهش می دهد .
وی گفت: مبتلایان به کرونا خوردن آب زیاد را فراموش نکنند اما توجه داشته باشند که آب سرد نباشد، از خوردن ابمیوه های صنعتی به جهت داشتن مواد نگهدارنده و شکر خودداری شود
و افرادی که نمی توانند اب بخورند می توانند خوردن دمنوش های متفاوت را طی ۲۴ساعت شبانه روز جایگزین اب کنند
سلیمانی گفت : گوشت قرمز را با پیاز و کمی ، نمک ، آب و سیب زمینی پخته تاحالت سوپ شود و سپس استفاده کنند
که توصیه می شود از گوشت گوسفندی استفاده شود
این کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: توجه داشته باشید غذاهایی که به بیمار کرونایی داده می شود باید تازه باشد ، وغذاهای مانده و کهنه جدا خودداری شود زیرا مدت بیماری را طولانی می کند
سلیمانی با بیان اینکه از دادن غذاهای سرد و فست فودی به بیماران کرونایی به شدت خودداری شود گفت: در این دوران سوپ باموادی که اکثرا طبع گرم یا معتدل دارند مانند
سوپ سبزیجات و گوشت
و سبزیجاتی مثل،جعفری،شوید،کرفس،هویج،وقارچ و سیر طبخ شود و به هیچ وجه به مبتلایان خربزه داده نشود زیراخربزه حساسیت زا و الرژی زاست و کرونا نیز بیماری است که می تواند مشکلات تنفسی حاد به همراه داشته باشد .
وی افزود: خاکشیر با آب جوش نیز برای مبتلایان توصیه می شود همچنین شربت تخم ریحان و ملنگو(( تخم شربتی)) که شکر در ان استفاده نشود وبا عسل شیرین شود واز دمنوش های آویشن، بابونه،گل سرخ استفاده شود که دمنوش نعنا برای پاکسازی ریه به شدت مفید است
ایشان افزود: دمنوش هارا مانند چای درست کنید و درچای ،دارچین ، زنجبیل و لیموی تازه بریزید و مصرف شیر و لبنیات باید در این دوران محدود شود .
وی عنوان کرد : سوپی در بیمارستان مسیح دانشوری به بیماران کرونایی داده شده است که دوران درمان را از ۱۴روز به ۳روز کاهش داده است.
این سوپ تقویت کننده سیستم ایمنی و سوپی که برای جلوگیری از کرونا و برای مبتلایان کرونا بسیار مناسب می باشد که شامل موادی نظیر هویج- کرفس – لبو – سبزیجات گیاهی مثل گشنیز ، جعفری و شوید – مخصوصا کدو خورشتی یا کدو مسما است .
این سوپ پاک کننده صفرا وکبد و ترشحات می باشد و تنگی نفس ناشی از بخار صفرا را از بین می برد.
ایشان تصریح کرد: کسانی که مشکل کبد چرب دارند از این سوپ در وعده های غذایی شان استفاده کنند که مصرف مداوم آن گرید کبد چرب آنها را پایین خواهد آورد و کسانی که مشکل ترش کردن معده نیز دارند ترکیبات این سوپ برای مداوای مشکل آنها بسیار کارساز است.
انتهای پیام /
Wednesday, 22 March , 2023