به گزارش ازناخبربه نقل از سفیرافلاک، در این روزها زندگی برخی از افراد بر مدار رنج می گذرد، رنجی که پا به پای زنان سرپرست خانوار حرکت می کند و زندگی را برای آنها سخت تر می کند.
نگرانی از خرج و مخارج منزل، هزینه خوراک بچه ها، هزینه منزل استیجاری، قرض مغازه دار و آشنا همه از نگرانی هایی است که مدام در ذهن زنان سرپرست خانوار می چرخد.
به قول خودشان زندگی روی خوش به آنها نشان نداده و هر آنچه نصیبشان شده رنج و سختی است که با شیوع کرونا این سختی ها چند برابر شده است.
بسیاری از زنان سرپرست خانوار خود را در جایی مشغول به کار می کنند، کار در بیرون از منزل، کار منزل، رسیدگی به بچه ها و امورات زندگی از دغدغه های بانوایی است که در این زندگی تکیه گاه شده اند، تکیه گاهی که همه سختی ها را به جان می خرد.

زنانی که مرد خانواده شده اند
اگرچه مسئولیتشان چند برابر است اما همیشه سکوت می کنند و بار زندگی را با هر سختی که شده به دوش می کشند، بزرگترین دغدغه و نگرانی آنها اشتغال است چرا که با توجه به شرایط اقتصادی مهمترین مشکلی که این بانوان دارند عدم شغل و درآمد برای گذران زندگی است.
فریبا احمدی کارشناس اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: زنان سرپرست خانوار به دلایلی مانند زندان رفتن شوهر، مرگ شوهر، طلاق و از کار افتادگی همسران، سرپرستی منزل را عهده دار می شوند که مهمترین مشکل این بانوان مشکلات اقتصادی است.
وی افزود: بسیاری از زنان سرپرست خانوار تمایل دارند که خودشان کار کنند و هزینه زندگی را تامین کنند، در واقع با حمایت های لازم از این افراد توانمندسازی آنها ایجاد می شود.
اشتغال مهمترین دغدغه زنان سرپرست خانوار
کارشناس اجتماعی تصریح کرد: برخی از این بانوان به دلیل حجم مشکلات و سختی های زیادی که تحمل می کنند خسته و نگران هستند و در بیشتر صحبت های خود می گویند به دنبال شغلی هستند که بتوانند هزینه های اولیه زندگی را مهیا کنند.
احمدی عنوان کرد: فقر و نداری مهمترین دغدغه زنان سرپرست خانوار است و آسیب های اجتماعی در کمین فرزندان این خانواده هاست که نیاز است حمایت های لازم از این افراد صورت گیرد.

وی بااشاره به تاثیر کرونا بر زندگی زنان سرپرست خانوار گفت: علیرغم این که زندگی این افراد همیشه با سختی همراه است اما با شیوع کرونا و کسادی در بسیاری از کسب و کارها، زندگی این افراد بیشتر در تنگ دستی قرار گرفته است.
کارشناس اجتماعی خاطر نشان کرد: برخی از این بانوان دارای هنرهای بسیار خوبی هستند که می توانند با اندکی حمایت، از این هنرها برای امرار معاش استفاده کنند و برخی از این زنان سرپرست خانوار هم تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند.
توانمندسازی ۴۰۰ زن سرپرست خانوار در سکونتگاه های غیر رسمی لرستان
ناهید پرویز پور مدیر کل امور بانوان استانداری لرستان در گفت و گو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: زنان سرپرست خانوار با مشکلات عدیده ای همراه هستند که طرح توانمند سازی بانوان سرپرست خانوار در مناطق حاشیه نشین از جمله طرح هایی است که این افراد بتوانند با تلاش و فراگیری آموزش، به کار مشغول شوند.
وی افزود: در همین راستا برنامه ریزی لازم برای ارائه آموزش ها در نظر گرفته شد که در این مرحله ۴۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار در این مناطق توانمند شوند.
پرویز پور تصریح کرد: این بانوان پس از شناسایی وارد فراگیری آموزش با توجه به علاقمندی خود شدند و آموزش های لازم طبق اولویت بندی به این افراد ارائه شد.
مدیر کل امور بانوان استانداری لرستان عنوان کرد: به تعدادی از این بانوان که شرایط توانمندی را داشتند مبلغ سه میلیون تومان تسهیلات ارائه شد تا بتوانند اولین گام خود را برای اشتغال و توانمندسازی بردارند.
وی بیان کرد: بعد از این که این افراد آموزش دیدند و توانمند شدند و همچنین کسب و کاری خانگی را برای خود ایجاد کردند، مرحله بعدی حمایت از آنها، ایجاد بازار فروش است به طوری که این افراد بتوانند محصولات تولیدی خود را در بازار عرضه کنند.
پرویزپور خاطر نشان کرد: این افراد تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند و تلاش می شود ت با حمیات و ارائه آموزش بتوانند برای معیشت خانوار اقدام کنند.
مدیر کل امور بانوان استانداری لرستان گفت: سال گذشته ۲۵۰ نفر از زنان سرپرست خانوار در مناطق حاشیه نشین شناسایی شدند و آموزش لازم را برای توانمندسازی فراگرفتند.

بهره مندی ۸۴۰۰ زن سرپرست خانوار از خدمات بهزیستی
سلمان کریمیان معاون بهزیستی لرستان اظهار داشت: خانواده های دارای چند قلو، زنان خودسرپرست و همچنین دختران مجرد به دلیل مشکلات متعدد از جمله طلاق، از کارافتادگی و اعتیاد همسر از حمایت های بهزیستی لرستان بهره مند هستند.
وی افزود: هشت هزار و ۴۰۰ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی بوده و بیش از ۱۸ گروه همیار در راستای اشتغال و بازتوانی این زنان در استان مشغول به فعالیت می باشند.
کریمیان با اشاره به توانمند سازی بانوان سرپرست خانوار تصریح کرد: یکی از اقدامات در این راستا پرداخت تسهیلات برای ایجاد اشتغال زنان سرپرست خانوار است که در این راستا اقداماتی در استان انجام شده است.
معاون بهزیستی لرستان عنوان کرد: پرداخت این تسهیلات و توسعه مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار، کمکی به این افراد برای تامین معیشت است.
۴۸ هزار خانواده لرستانی توسط زنان سرپرست خانوار اداره می شود
جاسم فارسانی مدیر کل کمیته امداد لرستان گفت: بیش از ۴۸ هزار خانواده در استان توسط زنان سرپرست خانوار اداره می شود که تلاش شده تا با ارائه تسهیلات و سایر حمایت ها این افراد توانمند می شوند.
وی با بیان اینکه هم اکنون سه هزار و ۸۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش از بیمه استفاده می کنند افزود: بیمه، اشتغال و مسکن از مهمترین مشکلات زنان سرپرست خانوار است که برنامه ریزی لازم در این راستا برای کمک به این خانوارها انجام می شود.
فارسانی با اشاره به زنان سرپرست خانواری که همسر آنها در زندان است عنوان کرد: این خانواده ها با برای معیشت و گذران زندگی با مشکلاتی همراه هستند که در این زمینه کمیته امداد توجه لازم و کمک به خانواده های این زندانیان را مد نظر دارد.
به هر حال ایجاد شرایط لازم برای توانمند سازی این زنان موضوع بسیار مهمی است چرا که این افراد توانایی انجام کارهای هنری و سایر فعالیت هایی را دارند که می توانند با دریافت تسهیلات و یا حمایت های لازم امرار معاش کنند.
انتهای پیام/
Saturday, 3 June , 2023