حدیقه اکبری کارشناس کتابداری و مسئول کتابخانه عمومی امام سجاد(ع) ازنا به مناسبت روز کتاب ، کتابخوانی و کتابدار در گفتگو با خبرنگار ازنا خبر؛ اظهارداشت :تاریخ هیچ تمدنی خالی از کتاب و کتابت نبوده است، همه فرهنگها با کتاب آغاز میشوند و با کتاب رشد میکنند.
اکبری افزود: در این میان آیین مقدس اسلام بیشترین بهره را از کتاب برده است، چرا که پیامبر عظیمالشأن اسلام (ص) رسالتش را با فرمان «خواندن» از سوی خداوند آغاز میکند و در همین فرهنگ مقدس است که خداوند منان به قلم سوگند یاد میکند و معجزه آخرین فرستادهاش را یک کتاب قرار داده است.
وی عنوان کرد: وضعیت کتاب و کتابخوانی در ایران یکی از دغدغه های مهم مقام معظم رهبری( مدظله العالی) در سالهای گذشته بوده است، ایشان همواره توجه جدی به کتاب داشته اند و در مناسبتهای مختلف به بیان نقش کتابداران در ترویج فرهنگ کتابخوانی اشاره نموده و فرمودند: “عادت به مطالعه چیزی نیست که در یک دوره خاص به وجود آمده باشد، بلکه شکلگیری عادت به مطالعه، روندی طولانی مدت است”.
مسئول کتابخانه عمومی امام سجاد (ع) عنوان کرد: کتابخانهها و مراکز اطلاعرسانی به معنای عام آن ،تأثیر قابل توجهی در گسترش فرهنگ مطالعه دارند.
اکبری ادامه داد: در این میان کتابداران و کتابخانههای عمومی به دلیل ارتباط بیشتر با افراد جامعه، نقش ویژه و مهمی در این حیطه ایفا می کنند.
وی در ادامه در خصوص اهمیت شغل کتابداری بیان داشت : کتابدار متعهد ، متخصص و پیشقدم در ترویج خواندن است، و او بایستی بمثابه اقیانوسی کم عمق از علوم و دانشها باشد تا هیچ مراجعه کننده ای و مخاطبی را از دانشش بی بهره نسازد.
البته این اقیانوس در برخی نقاط عمیق نیز می تواندباشد که چه بهتر.
این کتابدار افزود : کتابدار متعهد همه کاستیها را می بیند و میداند، و قطار دانایی بخش او هیچگاه از حرکت باز نمی ایستد!
مسئول کتابخانه امام سجاد (ع) ازنا با بیان اینکه کتابداری تعطیل نیست، کتابخوانی نیز همینطور! خاطرنشان کرد:هماهنگ با دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا کتابخانههای عمومی تعطیل شدهاند اما به هیچ وجه خدمات کتابداری و فعالیتهای فرهنگی و
ترویجی و کتابخوانی تعطیل نشده است.
اکبری افزود: ارائه خدمات در بستر فضای مجازی، وبسایت و وبلاگ کتابخانهها، شبکههای اجتماعی، پست الکترونیک و حتی بصورت تلفنی نیز ادامه دارد.
وی گفت : انشاالله با تعامل، همافزایی و هماهنگی صورت گرفته، خدمات و فعالیتهای ترویجی و کتابخوانی در فضای مجازی گستردهتر و متنوعتر خواهد شد.
این کتابدار توضیح داد: کتابخانهها به عنوان مهمترین پایگاههای فرهنگی، ظرفیت مناسبی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در جامعه هستند که با ایجاد محیطی حمایتگرانه میتوان شرایط پیشرفت را برای نوجوانان فراهم کرد.
وی افزود: از این رو در این روزها که با شیوع بیماری کرونا روبه رو هستیم در فضای مجازی کتابخوانی را ترویج می کنیم و با معرفی کتابهای مفید، قصه گویی برای کودکان، آموزش نقاشی و کاردستی ،معرفی شخصیتها و جوایز ادبی،برگزاری نمایشگاههای مجازی ،برگزاری جلسات مجازی کتابخوانی به صورت زنده ،مسابقات و…. این مسئولیت را ایفا می نمائیم .
اکبری در پایان تصریح کرد : هفته کتاب فرصتی برای یادآوری اهمیت مطالعه و کتابخوانی و توجه بیشتر مسئولین به ترویج کتابخوانی دانست.
انتهای پیام /
Monday, 15 August , 2022