دانشجویان، فاتحان قله دانایی هستند که با داشتن روحیه استکبار ستیزی، تحولاتی عظیم و ماندگار را در تاریخ ثبت کردند.

به گزارش ازناخبر به نقل از سفیرافلاک،

۱۶ آذر روز دانشجو نامگذاری شده، دانشجویانی که با داشتن روحیه استکبار ستیزی در برابر ظلم ایستادند، قشری که در همه عرصه ها بسیار اثر گذار بوده و همیشه نقش خود را به خوبی ایفا می کند.

تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به دست دانشجویان یکی از مهمترین وقایع تاریخ است که همیشه در اذهان ماندگار مانده است، دانشجویانی که ثابت کردند در وقایع مختلف تا پای جان ایستاده اند و در این راه نیز دانشجویانی برای انقلاب جان خود را تقدیم کردند.

دانشجویان در صف اول جهاد

در دوران دفاع مقدس دانشجویان نیز مانند همیشه در صف اول جهاد ایستادند، جبهه به دانشگاهی برای آنها تبدیل شده بود که با افتخار وارد میدان نبرد با دشمن می شدند و به جای قلم و کتاب، تیر و تفگ در دست گرفتند تا مشق ایثار و از خودگذشتگی را چراغ راه دانشجویان دوران های بعدی قرار دهند.

امروز دانشجویان نیز در عرصه های مختلف با الگوگیری از همان دانشجویان در میدان های مختلف گام برمی دارند، حضور جوانان در عرصه های علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و نمونه اخیر آن در کرونا و خدمت خالصانه به مردم گویا و بی نظیر است.

در همین راستا به مناسبت روز دانشجو میزگردی با حضور فعالان دانشجو، کارشناسان سیاسی و اساتید دانشگاه با خبرنگاران سفیرافلاک برگزار شده است که مشروح آن را در زیر می خوانید:

دانشجو پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر است

علی جابری دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی لرستان اظهار داشت: یکی از مهمترین نقش های دانشجویان در جامعه، نقش نظارتی است که اگر این نقش به خوبی ایفا نشود، مشکلاتی را ایجاد می کند.

وی با اشاره به این که دو نگاه متفاوت فضای دانشگاه را می نگرد افزود: یک نگاه متاثر از فرهنگ و اندیشه غرب است که سبب می شود احزاب، سطح مطالبات دانشجو را تعیین کنند که در این حالت نمی‌توان مطالبات دانشجویی را مبتنی بر نیازهای جامعه تلقی کرد اما در نگاه اسلام و انقلاب، دانشجو حق را مبنا قرار داده و می‌شود در این نگاه مطالبات مردم و ارزش های الهی را در برونداد گفتمان دانشجویی به وضوح مشاهده کرد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی لرستان با اشاره به این که دانشجو پرچمدار امر به معروف و نهی از منکر است گفت: دانشجویان در جامعه در برابر باطل می ایستند و تلاش می کنند تا اهداف خود را به سمت و سوی رفع مشکلات جامعه ببرند و در راه اصلاح معضلات اجتماعی و مبارزه با منکرها اقدام نمایند.

جابری تصریح کرد: این تحرکات مستقل که انجام می شود، می‌بایست تبدیل به یک جریان شود و فضای دانشگاهی ما مبتنی بر آموزه های اسلام و انقلاب شکل بگیرد.

وی با اشاره به نقش دانشجویان در بیانیه گام دوم انقلاب خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران چندین بار در این بیانیه به لفظ جوان اشاره کرده اند و باتوجه به اینکه بخش عظیمی از جوانان قشر دانشجو هستند، باید گفت که نظارت نخبگان دانشگاهی در جامعه سبب می شود تا تبعیض ها در جامعه به حداقل رسیده و مصالح جامعه، مقدم بر مصالح فردی باشد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی لرستان عنوان کرد: دانشجویان باید در گام دوم انقلاب محکم قدم بردارند و نباید در برابر تبعیض سکوت کنند.

جابری با اشاره به فعالیت جوانان انقلابی در اردوهای جهادی افزود: جامعه دانشجویان با ویژگی های متعالی آن(جوان، فرهیخته بودن و…) در بخش های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و جهادی مشارکت می کنند و نه تنها در بخش آموزشی بلکه در بخش های دیگر به خوبی نقش خود را ایفا می کنند.

مهمترین تحولات از دانشگاه آغاز می شود

پویان پدرام معاون پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی لرستان نیز در این نشست عنوان کرد: همیشه مهمترین تحولات از دانشگاه ها آغاز می شود و همیشه دانشجویان در حال حرکت هستند.

وی با اشاره به مطالبه گری دانشجویان افزود: جوان امروز همان جوان زمان جنگ و انقلاب است که در بخش های دیگری نقش آفرینی می کند و به عنوان یک جوان ایرانی گام هایی اساسی برای کشور برمی دارد.

معاون پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی لرستان تصریح کرد: جوانان و نخبگان در پژوهش ها، پروژه های علمی، اتمی و بخش های مختلف دیگر آنقدر موفق بوده اند که در دنیا این پیشرفت ها چشمگیر است.

پدرام عنوان کرد: در فضای مطالبه گری دانشجویان تلاش دارند تا گام های مثبتی بردارند تا بتوانند در راستای رفع مشکلات و موانع کشور موثر باشند که در این سالها دانشجویان در عرصه های مختلف خوب درخشیده اند.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان در این سالها در قالب اردوهای جهادی برای رفع محرومیت زدایی اقدامات بسیار چشمیگیری انجام داده اند که در همه عرصه ها مانند سیل، زلزله، کرونا و هر جایی که نیاز بوده، جهادگرانه وارد میدان شده اند و خدمات مورد نیاز را ارائه داده اند.

تاکید مقام معظم رهبری بر حضور جوانان

معاون پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی لرستان گفت: دانشجویان در عرصه های سیاسی هم مطالباتی داشته اند به طوری که در ترور شهید فخری زاده مطالبه گری داشتند و اعتراض و تجمعاتی را انجام دادند.

پدرام با اشاره به ایجاد فضای محرک و بانشاط افزود: سعی بر این است که فضا، فضای محرک، پویا و با نشاطی باشد که باعث روحیه دادن به جامعه شود و دیگران هم به تحرک وادارد.

وی با اشاره به گام دوم انقلاب بیان کرد: رهبری در گام دوم انقلاب بر حضور جوانان تاکید کردند و ضروری است که دانشجویان در عرصه های علمی، فرهنگی و بخش های دیگر اقدامات لازم و مورد انتظار را انجام دهد.

معاون پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی لرستان گفت: این جوشش در دانشجویی امروز وجود دارد و در گام دوم انقلاب، براساس مسئولیت پذیری اقداماتی را انجام می دهند.

پدرام اظهار داشت: عدم میدان دادن به جوانان مشکلاتی را ایجاد می کند و می طلبد جوانان در بخش هایی که می توانند حضور داشته باشند تا بتوانند موفقیت هایی را کسب کنند و در واقع با این برنامه ها، مسئولیت پذیری آنها بیشتر می شود.

دانشجویان با روحیه استکبار ستیزی در برابر دشمن ایستادند

مهدی اسماعیلی کارشناس مسائل سیاسی نیز نیز با بیان اینکه روحیه دانشجویان مطالبه گری است عنوان کرد: دانشجویان در سالها قبل با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا اقدام بسیار مهمی انجام دادند و با روحیه استکبار ستیزی در برابر دشمن ایستادند؛ دانشجویان نگاهی انقلابی دارند و مطالبات منطقی را در نظر می گیرند.

وی بیان کرد: برخی از گروه های سیاسی تلاش می کنند تا دانشجویان را به سمت و سوی دیگری سوق دهند و می خواهند دانشجو همان مسیری را که آنها می گویند برود اما دانشجویان با آگاهی و بیداری دست رد به سینه این جریانات می زنند و همان مسیر درست را انتخاب می کنند.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: دانشجویان در تشکل های دانشجویی روحیه انقلابی گری خود را حفظ می کنند و در راستای رفع مشکلات و مسائل جامعه اقدام نمایند. در گام دوم انقلاب، محور کار و موتور محرک، جوانان هستند که با انجام ماموریت ها اقدامات شایانی در بخش های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی می توانند انجام دهند.

وی اظهار داشت: امروز دانشجویانی که در عرصه جهادی فعالیت می کنند علاوه بر فراگیری دروس آموزشی، ظرفیت بیشتری برای مسئولیت پذیری می گیرند؛ دانشجویان تا زمانی که عرصه برای انجام فعالیت های اجرایی آنها فراهم نشده می توانند در تشکل ها فعال باشند.

امید، موتور محرکه دانشجویان جوان

همایون رهبران استاد دانشگاه و کارشناس سیاسی گفت: یکی از اقشار مهم در جامعه دانشجویان هستند و جوانان نیاز به محرک و انگیزه دارند و امید یک موتور محرکه است که اگر در وجود هر کسی باشد، حرکت را تسریع می کند.

وی افزود: وقتی امید درون جوانان باشد، وادار به تلاش می شوند و پیوندی را ایجاد می کنند که در این عرصه ای که قدم نهاده اند بتوانند موفق شوند.

استاد دانشگاه تصریح کرد: ضروری است تا اساتید دانشگاه، دانشجویان را پای کار بیاورند و با توجه به این که دانشجویان رسالت علمی بر عهده دارند اما در کنار آن زمینه را برای فعالیت دانشجو در سایر بخش ها ایجاد نمایند.

رهبران گفت: با توجه به این که بهترین دوران هر دانشجو در دانشگاه است، ضروریست تا دانشگاه از این فرصت برای ارائه مهارت های زندگی و سایر بخش ها اقدام کند و باید در ساختار دانشگاه تجدید نظر شود تا دانشجویان در کنار درس بتوانند با حضور در فعالیت های دیگر، مسئولیت پذیر هم باشند.

وی بیان کرد: گاهی جریانات، دانشجویان را به سمتی می برند در حالی که اگر دانشجو به سمت مورد هدف و درست هدایت شود خیلی از مشکلات حل می شود. تشکلات را باید جهت دهی کرد و نباید خیلی به مسائل کلیشه ای دقت کرد بلکه باید زمینه و شرایط را برای تلاش و حرکت جوانان در عرصه های مختلف فراهم کرد.

انتهای پیام/