ریاست دانشگاه پیام نور ازنا و مدیریت حوزه علمیه نجمیه مطرح کردند : حوزویان و دانشگاهیان موتور محرکه اندیشه ورزی جامعه اند/ضرورت تعمیم معنویت گرایی در بین دانشجویان و توجه به علوم روز و خاص در بین حوزویان، در تحقق عملی و عینی شعار وحدت حوزه و دانشگاه

بیست و هفتم آذر سالروز شهادت آیت الله مفتح است، این عالم ربانی از پیشگامان اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بوده و در راه تحقق این مهم، فعالیت های چشم گیری انجام داد به پاس فعالیت های چشم گیر شهید مفتح در راه تحقق وحدت حوزه و دانشگاه لزوم ارتباط، همکاری و هم فکری این دو قشر اندیشمند، روز ۲۷ آذر که سالروز شهادت دکتر مفتح نیز می باشد روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاری شده است. 

بمناسبت این روز خبرنگار ازناخبر با ریاست دانشگاه پیام نور واحد ازنا و مدیریت حوزه علمیه خواهران ( نجمیه )  به مصاحبه پرداخته است.

حسین پورهادیان ریاست دانشگاه پیام نور ازنا ضمن تبریک سالروز وحدت حوزه و دانشگاه که به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی) این روز از یادگارهای امام راحل بزرگوار است بر تمام حوزویان و دانشگاهیان مبارک باد اظهار داشت : سالروز وحدت حوزه و دانشگاه از دو جنبه حائز اهمیت است:
اول اینکه منتهی شدن ترکیب علم و عمل به شهادت، همان‌طوری که نتیجه آن شهادت استاد بزرگوار شهید مفتح شد .

و در ثانی در هم آمیختن علوم دینی و دانشگاهی که بر وسعت نظر می‌انجامد‌.

رئیس دانشگاه پیام نور ازنا افزود: همان‌طوری که بزرگوارانی که در عرصه انقلاب اسلامی کوشش کرده اند اکثراً مزین به این علوم و یا در این دو محیط فعال بوده اند که نمونه بارز آن مقام اعظمی ولایت میباشند.

پورهادیان عنوان کرد: حوزویان و دانشگاهیان که موتور محرکه اندیشه ورزی جامعه می باشند می تواند با وحدت در هدف خود که به فرموده مقام معظم رهبری ( مدظله العالی) ایجاد جامعه اسلامی پیشرفته مستقل، جامعه امام، جامعه پیشاهنگ، جامعه الگو است کوشش کنند و نقش ویژه خود را ایفا نمایند.

ایشان با بیان اینکه در این روزگار که عینیت بخشیدن به نیازهای انسان و کمی سازی آن از اولویت‌های مهم بشری می باشند گفت : اگر در بستر علوم حوزوی و با روش کمی سازی علوم امروزی همراه شود قطعاً بهتر از مستقل عمل کردن این دو حوضه مهم، نیاز جامعه را برآورده می کنند.

رئیس دانشگاه پیام نور ازنا تصریح کرد: در پایان این بنده حقیر به‌عنوان عضو کوچکی از جامعه بزرگ دانشگاهی ضمن یاد نمودن از نمونه بارزی دیگری (سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی) از پرورش‌یافتگان این دو محیط، انتظار دارم که تمام افرادی که در حوزه و دانشگاه فعالیت می کنند علاوه بر عامل بودن خود به علوم ناب این دو حوزه با وحدت نظر در راستای ارتقا جامعه اسلامی- ایرانی کوشش وافر نمایند.

اکرم جعفری مدیریت حوزه علیمه نجمیه ازنا و استاد حوزه و دانشگاه نیز ضمن گرامیداشت بیست و هفتم آذرماه سالروز شهادت حجت الاسلام و المسلمین دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت : یکی ازدستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی رفع تحجر فکری از سوی برخی حوزویان و طرد تفکر اتکاءبه بیگانه از سوی برخی دانشگاهیان و نزدیک کردن این دو قطب اصیل علمی کشور به یکدیگر بوده است.

مدیریت حوزه علمیه نجمیه ازنا افزود: منظور از وحدت حوزه و دانشگاه، نه وحدتی فیزیکی و ساختاری، بلکه اتحادی فکری و اندیشه‌ای است که برخاسته از اهدافی مشترک در طول تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی است؛ هرچند سبک تلاشها و روشها متفاوت باشد.

وی بابیان اینکه قالبهای تحقق این شعار متنوع است که در ادامه نیز به انها اشاره می شود گفت: متفکرین حوزه و دانشگاه به عنوان پیشروان مهندسی مسیر اندیشه‌ی انقلاب، در طراحی جایگاه نظام عادلانه اجتماعی سهم و نقش اساسی دارند.

وی عنوان کرد: تشکیل هیأت‌های اندیشه‌ورز و اتاق‌های فکر مشترک حوزویان و دانشگاهیان متعهد و متخصص، به شناسایی آسیب‌های جدی و دارای اولویت بررسی در سطح کشورهمراه با ارائه راهکار رفع آسیب‌ها در عرصه‌های تربیتی، حقوقی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و… منتهی خواهد شد.

جعفری استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد : تاکنون نیز بسیاری از مسائل به صورت مشترک در کرسی‌های حوزه و دانشگاه مورد تحقیق و بحث بوده و راه‌حل‌های موثری از سوی نظریه‌پردازان ارائه شده است.

مدیریت حوزه علمیه نجمیه خاطرنشان کرد: در کنار فعالیتهای علمی و پژوهشی توجه به زیر ساخت تهذیب نفس و تخصص‌گرایی در دو نهاد حوزه و دانشگاه و تربیت طلاب و دانشجویان متدین و دانشمند باید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد.

وی افزود: تعمیم معنویت گرایی در بین دانشجویان و توجه به علوم روز و خاص در بین حوزویان، در تحقق عملی و عینی شعار وحدت حوزه و دانشگاه ضرورت دارد. ایجاد حلقات بصیرتی و جهادی مشترک بین طلاب و دانشجویان باتوجه به نیازهای کشورنیز در کاهش نقاط اختلاف و همگرائی بیشتر این دوعنصر فعال و مطالبه‌گر موثر است.

جعفری یاد آور شد ؛ به هر روی، تاکیدات دین اسلام بر خردپروری و جایگاه والای صاحبان خرد، حاکی از عدم شکاف بین حوزه و دانشگاه است و به هر میزانی که طلبه و دانشجو با نیات الهی در علم آموزی خود دقیق و پرتلاش گام بردارد، زمینه‌ساز ایجاد وحدت علمی در جامعه خواهد بود.

انتهای پیام /