اکرم جعفری در گفتوگو با خبرنگارازناخبر ضمن گرامیداشت دهه مبارک فجر اظهار داشت: دو سال گذشته و در آستانه شروع دومین دوره ۴۰ ساله عمر انقلاب، مقام معظم رهبری طی یک بیانیه، دومین گام انقلاب را طراحی کردند.
وی افزود: این بیانیه برگرفته از کیفیت و کمیت حرکت نظام در گام نخست و باهدف رفع نواقص و اهتمام بیشتر به نقاط قوت در گام دوم است، یکی از توصیههای مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم، رعایت اخلاق و معنویت و بیان نکاتی جهت دوام حضور و ماندگاری آن در فرد و جامعه است.
کارشناس مسائل سیاسی و مذهبی عنوان کرد: اخلاقمداری و باورمند بودن مردم ایران دو ویژگی است که ریشه در آموزههای دینی داشته و پشتوانه محکمی برای تثبیت نظام اسلامی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: دولتهای منفعتطلب در محاسبات خود به تأثیر این دو ویژگی در تخریب اهدافشان توجه دارند، بنابراین در برنامهریزی همهجانبه خود برای رفع موانع سلطهطلبانه خود، از اهرم فشار فرهنگی نیز استفاده میکنند.
جعفری گفت: در تهاجم فرهنگی سالهاست که آداب، رسوم، اخلاق و معنویت و در یککلام فرهنگ ایرانی- اسلامی را نشانه گرفتهاند و در این عرصه، همه نماها، نمودها و پایههای اخلاقی و معنوی جوامع متدین توسط دشمن هدف گرفتهشده و اینجاست که رهبر معظم انقلاب در شروع پنجمین دهه از عمر انقلاب و در گام دوم، چهلسالگی انقلاب تذکرهای لازم را ایراد فرمودند.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: معظم له در بیانیه گام دوم انقلاب به شاخصههای معنوی و اخلاقی از قبیل اخلاص، ایثار، توکل، ایمان، خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی و … اشاره کردند که هر یک نکات و دقائق فراوانی در دل خود دارد.
وی اظهار داشت: اخلاق در همه عرصههای زندگی بشر سایه گسترانده است، مانند اخلاق فردی، اخلاق اقتصادی، اخلاق سیاسی، اخلاق علمی، اخلاق خانوادگی و… در روزگار کنونی، در کنار تاختوتازهای فرهنگی و فشار اقتصادی نیز روح و جسم مردم را میآزرد.
جعفری با اشاره به اینکه جنگ در این دو جبهه (اخلاق و اقتصاد)، نیازمند اخذ تدابیر و تصمیمهای دقیق و درستی است، گفت: با توجه به تغییرات همهگیر در سبک زندگی بشر و سوق دادن او به سمت مصرفگرایی، رعایت نکاتی در باب اخلاق اقتصادی ضروری است؛ رهبر انقلاب در سخنان خود از دهه ۶۰ تاکنون بارها بر انفاق، کمک به گسترش عدالت، بسیج خدمترسانی، کمک مؤمنانه و پرهیز از تجملگرایی، خودنمایی، ثروتاندوزی، تنبلی و بیتفاوتی نسبت به محرومین مطالبی را بیان کردهاند.
مدیریت حوزه علمیه خواهران ازنا خاطرنشان کرد: یکی از عواملی که به اجرای اخلاق اقتصادی در جامعه کمک میکند، تربیت اقتصادی است؛ والدین و مربیان تربیتی نخستین قدم را در نهادینه ساختن تربیت اقتصادی مبتنی بر اخلاق اسلامی در کودکان با آموزش مفاهیمی چون صرفهجویی، قناعت، اعتدال در مصرف، مصرف بر اساس نیازهای واقعی، خلاقیت در تولید، کمک به همنوعان نیازمند، پرداخت وجوهات شرعی و… برمیدارند.
وی بیان کرد: در سنین بالاتر آموزش تخصصهای تولیدی و بسترسازی ورود نوجوانان به بازار کار، تشویق فرزندان نوجوان به حضور در گروههای جهادی طلاب و دانشجویان و مراکز نیکوکاری معتبر و درنهایت انتخاب مسئولینی خیرخواه، متعهد و صاحب اندیشه در تولید و اقتصاد، کمک بزرگی در محرومیتزدایی و گسترش عدالت اقتصادی و خودکفایی و اقتدار جامعه خواهد کرد.
جعفری بابیان اینکه کار دشمن، دشمنی است و در اجرای برنامههای مستکبرانه خود مصمم است، عنوان کرد: درعینحال تعجب از افرادی است که شرححال دشمن را از گذشته تابهحال دشمن مطالعه کرده، اما همچنان تصور مثبتی از نیات و افکار او دارند و خودیها را متهم به توهم توطئه میکنند. افرادی که باور دارند، دشمن در حال اجرای اهداف خود است، با کاربست نکتههای تربیتی و اخلاقی در اقتصاد، خنثیسازی تهدیدهای اقتصادی دشمن امکانپذیر خواهد بود، مسئلهای که اخیراً مقام معظم رهبری درباره خنثیسازی تحریمها تأکید کردند.
مدیریت حوزه علمیه خواهران ازنا تصریح کرد: با توجه به اوضاع معیشتی جامعه و تحمیل فشار اقتصادی ناشی از عملکرد ضعیف برخی مسئولین و مردم، تحریمهای دشمن و عارضه کرونا، اجرای مطالبات مقام معظم رهبری، راهبرد اخلاقی مؤثری در کاهش فشار اقتصادی خواهد بود.
انتهای پیام/
Tuesday, 7 February , 2023