"ویروس کرونا" سوغات مرگبار مسافرت‌ها/ کرونا با بی‌توجهی مردم به پروتکل‌های بهداشتی خیز برداشتاشتیاق به سفرهای نوروزی با وجود شیوع گسترده کرونا و بی توجهی به پروتکل های بهداشتی سبب افزایش شهرهای نارنجی و قرمز در سطح کشور شده است.

به گزارش ازناخبر ؛ به نقل از سفیرافلاک، در نوروز سال گذشته که کرونا تازه در کشور شیوع پیدا کرده بود، بسیاری از مردم برای در امان ماندن از این ویروس مسافرت های نوروزی را کنسل کردند، روزهای سال جدید ۹۹ را در خانه سپری کردند به این امید که بتوانند زنجیره انتقال کرونا را قطع کنند.

در همین راستا محدودیت های کرونایی در بخش های مختلف سفت و سخت اجرا می شد که سبب شده بود تا آمار ابتلا و مرگ و میر چندان بالا نباشد اما پس از مدتی آمار ابتلا و مرگ و میر به شدت بالا رفت و نخستین پیک کرونا در کشور شکل گرفت.

با گذشت بیش از یک سال از شیوع کرونا تاکنون سه موج از کرونا در کشور شکل گرفته که پیک آبان ماه، رکورد دار همه پیک های کرونا در کشور بود تا جایی که آمار مرگ و میر روزانه به حدود ۵۰۰ نفر هم رسید.

در همان روزها با اجرای طرح شهید سلیمانی و اعمال محدودیت ها و مشارکت مردم برای رعایت پروتکل های بهداشتی، شیوع کرونا نزولی شد و آمار ابتلا و مرگ و میر کاهش یافت.

چند وقت پیش شیوع ویروس جهش یافته در کشور اعلام شد، ویروسی که برخلاف ویروس قبلی سن و سال نمی شناسد و بی رحمانه جان انسانها را نشانه گرفته است، با اوج گیری این ویروس در اواخر سال گذشته انتظار می رفت که سفرهای نوروزی امسال هم به شکلی بسیار محدود باشد تا شاهد ترافیک کرونا در سفرهای نوروزی نباشیم.

افزایش سفرهای نوروزی 

طبق اعلام ستاد ملی کرونا قرار شد که سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع شود و همچنین جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای خودروهایی غیر بومی که به این شهرها سفر کنند در نظر گرفته شود.

در همین روزهای نخست سال جدید رنگ بندی بسیاری از شهرها تغییر کرد و برخی از شهرهای زرد رنگ با افزایش ابتلا و مرگ و میر کرونا به نارنجی تبدیل شدند ولی متاسفانه همچنان برخی از این شهرها میزبان مسافران نوروزی هستند و خودروهای غیر بومی در این شهرها مشاهده می شود.

اصرار برخی از رانندگان برای ورود به شهرهای قرمز و نارنجی علیرغم شیوع کرونا و خیز این بیماری، جای تعجب دارد، در حالی که می توان مسافرت های نوروزی را به زمان دیگری موکول کرد اما برخی تلاش دارند تا در این روزهای کرونایی به مسافرت بروند.

از سوی دیگر امسال دید و بازدیدهای نوروزی رونق زیادی دارد، سال گذشته همین شرایط حاکم بود و بسیاری از مردم از طریق تماس های تلفنی و تصویری با عزیزانشان دیدار تازه کردند ولی امسال دید و بازدیدها بسیار افزایش یافته و طبق گفته مسئولان بهداشتی بسیاری از ابتلای کرونا در این ایام مربوط به خانواده هایی است که دورهمی برگزار می کنند.

اوضاع ترافیکی و اعلام خبرها مبنی بر افزایش حجم ترددها حاکی از آن است که این روزها علیرغم همه هشدارها و افزایش بیماری، اما سفرهای نوروزی برقرار است و زنگ خطریست که می تواند آغازگر پیک بعدی کرونا باشد.

افزایش شهرهای نارنجی و قرمز

قبل از نوروز ۱۱ شهر کشور قرمز و ۳۲ شهر در وضعیت نارنجی بودند اما به گفته لاری سخنگوی وزارت بهداشت امروز ششم فروردین ۱۷ شهر در وضعیت قرمز و ۴۲ شهر نارنجی هستند که آمارها حکایت از شیوع این بیماری دارد.

به نظر می رسد جریمه خودروها در عدم رعایت محدودیت ها و ورود به شهرهای نارنجی و قرمز اثرگذاری لازم و هدف اصلی را ندارد و همین سبب شده تا چهره بسیاری از شهرها با شیوع بیشتر کرونا، برافروخته و قرمز شود.

سفرهای نوروزی در روزهای کرونایی سبب می شود تا بار سنگین تری بر دوش مدافعان سلامت باشد، این سفرها نتیجه اش جان باختن عزیزان خانواده هایی است که بدون توجه به پروتکل ها و رفتن به مسافرت یک عمر پشیمان می شوند.

اما وضعیت کرونا در استان لرستان زرد رنگ گزارش شده، سه شهرستان بروجرد، دورود و پلدختر نارنجی و مابقی شهرها در وضعیت زرد قرار دارند ولی متاسفانه در برخی از شهرهای نارنجی شاهد مسافران نوروزی در مکان های تفریحی و گردشگری هستیم.

اگرچه ورودی شهرهای نارنجی و قرمز بسته شده اما سوال اینجاست که چرا علیرغم وضعیت استان که هر روز بحرانی تر می شود، تردد این خودروها بسیار زیاد شده است؟

طبق اعلام راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان، از ابتدای تعطیلات نوروز تاکنون حجم تردد در محورهای استان ۸۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته، از سوی دیگر طی روزهای اخیر میزان مرگ و میر و ابتلا در استان صعودی شده است.

ابتلای روزانه به کرونا در استان ۴۵ درصد افزایش یافت

علی فرهادی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: متاسفانه طی روزهای اخیر روند ابتلا و بستری بیماران کرونایی در استان افزایش یافته به طوری که آمار بستری ها ۶۰ درصد و ابتلای روزانه افراد به کرونا ۴۵ درصد افزایش یافته، همچنین میزان مرگ و میر در هفته های قبل روزانه یک فوتی و گاهی بدون فوتی بوده اما هم اکنون روزانه دو نفر با این بیماری فوت می کنند.

وی افزود: چهار شهر استان درگیر کرونای انگلیسی هستند که ضروری است مردم مسافرت ها و دورهمی را به زمان دیگری موکول کنند تا از شدت شیوع بیماری کاسته شود.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: با توجه به اینکه تعداد شهرهای نارنجی استان سه شهر می باشد اما در صورت روند ادامه بی توجهی به پروتکل های بهداشتی و برگزاری مراسم تجمعات، پیش بینی می شود تعداد شهرهای نارنجی افزایش یابد و بیشتر موارد ابتلا به کرونا، کانون های خانوادگی و دورهمی ها بوده که باید خانواده ها دقت نمایند و دورهمی را به بعد از کرونا بیندازند تا زنجیره این بیماری قطع شود.

احتمال افزایش شهرهای نارنجی و قرمز

مریم کوشکی دبیر ستاد مقابله با کرونا افزود: تاکنون در استان ۷۳ هزار و ۱۴۴ نفر به کرونا مبتلا شده و ۱۳۷۶ نفر بر اثر این بیماری فوت کرده اند که آمارها نشان می دهد تعداد بیماران کرونایی در حال افزایش است.

وی افزود: وضعیت کرونا در کشور به سمت نارنجی و قرمز شدن پیش می رود و در استان لرستان نیز برخی شهرستان ها نارنجی بوده که احتمال می رود تعدادشان بیشتر شود.

دبیر ستاد مقابله با کرونا در لرستان تصریح کرد: با مراقبت بیشتر، تشدید نظارت ها و انجام نمونه گیری های هدفمند تلاش می شود تا مبتلایان شناسایی و با اقدام به موقع و مداوای بیماران، تعداد مرگ و میرها کم شود.

کوشکی بیان کرد: اگر بی توجهی به پروتکل های بهداشتی ادامه داشته باشد قطعا آمار ابتلا و مرگ و میز افزایش خواهد یافت که باید مردم همکاری لازم را داشته باشند.

به نظر می رسد این روزها پروتکل های بهداشتی در قرنطینه و مردم مشغول دید و بازدید و سفرهای نوروزی هستند، کرونا بی رحمانه تر از همیشه با سکوت و به صورت نامرئی در حال گردش است، با رعایت پروتکل های بهداشتی، مسافرت نرفتن، دوری از تجمعات و مهمانی ها و استفاده از ماسک در بیرون از منزل می توان کرونا را شکست داد و با خیالی آسوده در کنار عزیزانمان به مسافرت برویم و از دورهمی های خانوادگی لذت ببریم.

انتهای پیام/