مرتضی شیخی گفت: اسلامیت، رکن دیگر و بسیار مهم نظام موردنظر امام خمینی (ره) بود، همین امر، جمهوری اسلامی را از دموکراسی غربی متمایز می‌سازد.

به گزارش ازناخبر ؛ مرتضی شیخی در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: مردم همیشه درصحنه ایران اسلامی ۱۲ فروردین‌ماه ۵۸ پس از گذشت کمتر از دو ماه از پیروزی انقلاب، با ۹۸٫۲ درصد، اکثریت قاطع به استقرار حکومت جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند.

وی افزود: درواقع این ‌همه پرسی، نشان‌دهنده تشکیل اولین نظامی بود که در دوران مدرن با اتکا به خواست مردم و احکام اسلامی پدید آمد و در این آزمون بزرگ پیروز شدند.

تحلیلگر مسائل سیاسی عنوان کرد: حضرت امام خمینی(ره) در مقابل نظام سلطنتی، بر حکومتی تأکید می‌کرد که بر احکام اسلام و نظارت علما و رأی مردم بنیان گذارده شده باشد؛ جمهوری اسلامی، اصطلاحی بود که امام راحل در توصیف نظام مطلوب خود به کار برد.

وی با اشاره به اینکه جمهوریت به معنای مردمی بودن حکومت است، تصریح کرد: این مورد به پذیرش حق مردم در انتخاب نوع نظام سیاسی و حاکمان اشاره داشته و قالب حکومت موردنظر امام (ره) را تشکیل می‌دهد؛ رأی مردم فقط در مراحل اولیه تأسیس نظام شرط نیست، بلکه جمهوری اسلامی، مقید به حضور مداوم مردم و نظارت دائمی آن‌ها بر مسئولین می‌باشد و مردم همواره حق نقد مسئولین و نظارت بر آنان را دارند.

شیخی گفت: اسلامیت، رکن دیگر و بسیار مهم نظام موردنظر امام خمینی (ره) بود، همین امر، جمهوری اسلامی را از دموکراسی غربی متمایز می‌سازد؛ اسلام، محتوا و ماهیت اصلی نظام را تشکیل می‌دهد و احکام اسلامی مبنای اصلی سیاست‌ها و قوانین آن محسوب می‌شوند لذا جمهوری اسلامی همواره مقید به دین و محدود به چارچوب‌های شریعت است.

تحلیلگر مسائل سیاسی بیان کرد: حضرت امام خمینی (ره)، نظریه ولایت‌فقیه را ابتدا در «کشف‌الاسرار» در سال ۱۳۲۳ نگاشت و بعدها در سال ۱۳۴۸ به‌تفصیل در درس فقه خود در نجف اشرف تبیین نمود که در همان ایام، تحت عنوان «حکومت اسلامی» منتشر شد.

وی افزود: بر مبنای این نظریه که حمایت بسیاری از فقهای بزرگ شیعه را پشت سر دارد، فقها به نیابت از ائمه معصومین (ع) در عصر غیبت امام عصر (عج) اداره امور سیاسی و اجتماعی شیعیان را در اختیاردارند؛ ولایت‌فقیه در نظر امام، از یک‌سو تضمین‌کننده اسلامی بودن نظام است و مانع انحراف آن از معیارهای اسلامی می‌شود و از سوی دیگر تقوای فقیه و تقید او به احکام اسلامی، از استبداد و دیکتاتوری جلوگیری می‌کند.

شیخی خاطرنشان کرد: نظام سیاسی اگر قرار است که محتوایی اسلامی به خود بگیرد، وجود فقیهی اسلام‌شناس در رأس آن الزامی است؛ همچنین ازآنجاکه ریشه استبداد به نظر امام خمینی (ره) رذیلت‌های نفسانی و بی‌تقوایی حاکمان است، تقوای درونی و تقید فقیه به احکام شریعت، او را از استبداد بر حذر می‌دارد.

تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار داشت: مشروعیت نداشتن سلطنت به دلیل اتکا نکردن به رأی مردم و مخالفت با احکام اسلام، امکان نداشتن اصلاح نظام سلطنتی حتی در شکل مشروطه، جامعیت دین و پیوند ناگسستنی دین و سیاست، وجوب تلاش برای ایجاد حکومت اسلامی، حق فقها در اعمال ولایت سیاسی در عصر غیبت و حق مردم در تعیین نظام و حاکمان سیاسی و نظارت بر مسئولین ازجمله اصول اندیشه امام خمینی (ره) به شمار می‌رود.

وی عنوان کرد: بدون شک استقرار نظام جمهوری اسلامی بارأی اکثریت قاطع مردم، بی‌نظیرترین نمونه مردم‌سالاری است که جهان تاکنون به چشم خود دیده؛ آن‌هم از نوع مردم‌سالاری دینی. در روز جمهوری اسلامی برای جهانیان ثابت شد مردم ایران حکومتی مردمی را می‌پسندند که بر پایه اسلام باشد و اصل هم همین است زیرا مردم هنگامی‌که به سرچشمه پاک اسلام متصل شوند، می‌توانند به‌طور صحیح و دقیق، سرنوشت خودشان را تعیین کنند و از همین روست که جمهوری اسلامی حول محور ولایت‌فقیه است.

شیخی تصریح کرد: روز جمهوری اسلامی، آغاز حکومت اسلامی شد؛ تشکیل حکومت اسلامی ضرورت عصر غیبت است؛ زیرا تشکیل حکومت اسلامی در ایران، بستری برای تشکیل حکومت جهانی اسلامی توسط امام زمان (عج) است. مردم سراسر دنیا باید بامعنای واقعی اسلام آشنا شوند و جمهوری اسلامی ایران نمونه جهانی برای آشنایی مردم با اسلام ناب محمدی (ص) است، اگرچه دشمنان داخلی و خارجی با تبلیغات و سیاه نمایی مانع صدور کامل اسلام از ایران به سراسر دنیا می‌شوند، اما در آینده‌ای نزدیک این امر محقق خواهد شد.

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: با وقوع انقلاب اسلامی ایران برای اولین بار، یک کشور اسلامی به‌طور موفقیت‌آمیزی قدرت‌های بزرگ غربی را به مبارزه طلبید، آنان را تحقیر کرد و به منافع مادی‌شان خسارت وارد کرد. انقلاب ایران، نخستین پیروزی مسلمین بر غرب، از قرن ۱۶ به این‌سوی به شمار می‌رود. نکته اینجاست که اسلام، عامل هدایت‌کننده این انقلاب بوده و هیچ‌یک از ایسم های غربی، ناسیونالیسم، کاپیتالیسم، کمونیسم و سوسیالیسم در آن نقشی نداشتند.

وی افزود: امام خمینی (ره) با بهره‌گیری از اندیشه نو و ریشه‌دار الهی خود درصحنه سیاست بین‌المللی نه‌تنها با توفیق در سرنگونی رژیم پهلوی به هدایت جریان جهانی انقلاب اسلامی پرداخت، بلکه با ارائه فکری جدید و فرهنگی کاملاً دینی و الهی و نفی آموزه‌های مکاتب مادی، غرور غرب را به چالش کشاند. نوآوری امام، قبل از آنکه در سطح عمل سیاسی باشد، در افق و اندیشه سیاسی است که نقطه عطفی در اندیشه سیاسی معاصر به وجود آورد.

شیخی یادآور شد: هنر امام خمینی (ره) در طرح حکومت اسلامی این بود که با موازین شناخته‌شده فقهی و با استفاده از متون دینی که به گمان برخی با پیشرفت فوق‌العاده زمانه کارایی خود را ازدست‌داده است، نظریه حکومتی اسلامی را مطرح کرد و راه‌های عملی تحقق آن را به‌خوبی نشان داد.

تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: بدون شک انقلاب اسلامی عظیم‌ترین انقلاب تاریخ است. همه می‌دانیم این کار عظیم در پرتو عظمت شخصیت بت‌شکن دوران امام خمینی (ره) پا گرفت و دست‌های پرقدرت و فرمانده او بود که این موج عظیم انسانی را به شور و هیجان و خروش واداشت، دوازده فروردین عصاره یک تاریخ سراسر خون و شهادت و تبلور آن‌همه عشق‌ها، آرمان‌ها، اسلام‌خواهی‌ها، حق‌پرستی‌ها و باطل‌ستیزی‌ها است.

وی افزود: امام خمینی (ره) در پیام خود بر مناسبت ۱۲ فروردین از حضور مردم در این‌همه پرسی تشکر کرده و چنین فرمودند: «من به دنیا اعلام می‌کنم که در تاریخ ایران چنین رفراندومی سابقه ندارد که سرتاسر مملکت با شوق و شعف و عشق و علاقه به صندوق‌ها هجوم آورده و رأی مثبت خود را در آن ریخته و رژیم طاغوتی را برای همیشه در زباله‌دان تاریخ دفن کند. من از این هم‌بستگی بی‌مانند که جز مشتی ماجراجو و بی‌خبر از خدا، همه و همه به ندای آسمانی «و اعتصموا بحبل الله جمیعاً» لبیک گفتند و با تقریباً اتفاق آرا، به جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند و رشد سیاسی خود را به شرق و غرب ثابت کردند، تقدیر می‌کنم».

شیخی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد جمهوری اسلامی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در تبیین واژه جمهوری اسلامی فرمودند: «جمهوری اسلامی، ازلحاظ معنای تحت‌اللفظی بر دوپایه استوار است: یکی جمهور مردم؛ یعنی آحاد مردم و جمعیت کشور، این‌ها هستند که امر اداره کشور و تشکیلات دولتی و مدیریت کشور را تعیین می‌کنند و دیگری اسلامی؛ یعنی این حرکت مردم، بر پایه تفکر اسلام و شریعت اسلامی است. این‌یک امر طبیعی است. در کشوری که اکثریت قریب به تمام آن مسلمان هستند، آن‌هم مسلمان مؤمن و معتقد و عامل که در طول زمان، ایمان عمیق خودشان را به اسلام ثابت کرده‌اند و نشان داده‌اند، در چنین کشوری، اگر حکومتی مردمی است، پس اسلامی هم هست.»

انتهای پیام/