خیرالله درویشی گفت : بحران کم آبی امسال کم سابقه و بسیار جدی بوده است و تابستان بسیار سختی را پیش رو خواهیم داشت.

خیرالله درویشی در گفتگو با خبرنگار ازنا خبر اظهارداشت : میزان بارندگی از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون یعنی از اول مهرماه ۱۳۹۹ تا ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۰ معادل ۲۳۰ میلیمتر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۵۵۶ میلیمتر بوده ۶۰ درصد کاهش داشته که در‌۲۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.

وی افزود: متاسفانه در سال زراعی جاری خشکترین زمستان ۲۰ سال گذشته را پشت سر گذاشته ایم که این خشکسالی همچنان ادامه دارد و تا کنون خسارات سنگینی به کشت های پائیزه اعم از زراعی و باغی وارد گردیده است.

مدیر جهاد کشاورزی ازنا عنوان کرد : شرایط آب و هوایی سال جاری بسیار حساس است به طوری که بحران آبهای زیر زمینی مخصوصاً از اوایل مردادماه خود را نشان خواهد داد بنابراین بهره برداران کشاورزی باید در مورد کشت های بهاره بسیار با احتیاط عمل کنند و به هیچ عنوان دنبال کشتهای هیدروفیل (آبدوست) نروند.

درویشی گفت: علاوه بر چالش بارندگی، امسال با یک پدیده نادر بنام آلبیدو نیز برخورد داشته ایم به این صورت که در فروردین ‌ماه اقلیم شهرستان ازنا ۱۲ روز ممتد با گردو غبار همراه بوده است که این گردو غبار با فرونشستن در سطح برف در اشترانکوه و کدر نمودن آن موجب جذب هر چه بیشتر انرژی خورشیدی گردیده که باعث شده برف ذخیره شده در اشترانکوه سریعتر از روال عادی آب شود.

درویشی یاد آور شد : علاوه بر خشکسالی، سرمازدگی بهاره که در اوایل فروردین ماه اتفاق افتاد موجب کاهش ۳۲ درجه ای دمای هوا گردید بطوری که در دهم فروردین ماه دمای ۵ – (منفی ۵) درجه به ثبت رسید، یعنی دمای ۲۶ درجه ای در چهارم فروردین به ۵- درجه در روز دهم فروردین کاهش یافت که هم ثبت دمای ۲۶ درجه ای در فروردین ماه کم سابقه بوده و هم ثبت دمای ۵ – درجه.

مدیر جهاد کشاورزی ازنا افزود: با اوصاف ذکر شده علاوه بر خشکسالی، پدیده سرمازدگی که ناشی از ۴ روز یخبندان مداوم در فروردین ماه بود نیز خسارت به کشتهای پاییزه را تشدید نمود بطوری که برابر ارزیابی های به عمل آمده از ۲۰ هزار هکتار مزارع گندم دیم شهرستان حدود ۸۰۰۰ هکتار و از ۱۱۳۰۰ هکتار مزارع گندم آبی حدود ۳۰۰۰ هکتار متحمل خسارات سنگین گردید که در همین رابطه بالغ بر ۸۰ درصد از باغات میوه شهرستان نیز با خسارت قطعی مواجه شد.

وی گفت : شرایط آبی سال جاری بسبار حساس و شکننده است و بهره برداران بخش کشاوری در مورد کشت های بهاره باید کاملاً با احتیاط اقدام کنند و به هیچ عنوان مانند سالهای گذشته عمل نکنند.

درویشی در پاسخ به این سوال که برای عبور از بحران کم آبی چه راه کارهایی را پیشنهاد میکنید بر موارد ذیل تاکید نمود و عنوان کرد :

۱- کشاورزان عزیز از کشتهای آبدوست نظیر هویج خودداری نمایند.

۲- سطح کشتهای بهاره را کاهش داده و به هیچ عنوان مانند سالهای قبل ۵۰ درصد از زمین خود را زیر کشت محصولات بهاره نبرند و حداکثر ۳۰ درصد از زمین خود را زیر کشت محصولات بهاره ببرند.

۳- از اجاره دادن زمین بخصوص به افراد غیر بومی بطور جدی خودداری نمایند تا با مشکلات قضایی و حقوقی مواجه نشوند.

انتهای پیام /